"Ne želim, da moja sinova odrasteta in mi očitata, zakaj ju nisem peljala gledat očka, ko je igral na svetovnem prvenstvu!" je Coleen pojasnjevala svoj odhod v Brazilijo. Foto: EPA

Selektor angleške izbrane vrste Roy Hodgson je namreč svojim nogometašem razložil, da njihove izbranke sicer lahko pridejo v Brazilijo, vendar pa ne smejo prebivati v njihovem hotelu, prav tako pa jim ne namerava dati prostega časa, da bi se družili z njimi, upoštevati pa morajo tudi strogo policijsko uro, kdaj se morajo vrniti v hotel, kjer prebiva ekipa.

Preostala dekleta in žene - oziroma WAG's, kot jim pravijo na Otoku - so omejitev upoštevale in ostale doma, 28-letna Coleen Rooney pa je vseeno odpotovala na prvenstvo.

Angleži pod velikim pritiskom
Na letališču v Riu de Janeiru se je izkrcala skupaj z otrokoma Kaijem in Klayem, pa tudi s svojimi starši Tonyjem in Colette McLoughlin ter telesno stražarko, s seboj pa so pritovorili kar 15 kovčkov. "Ne želim, da moja sinova odrasteta in mi očitata, zakaj ju nisem peljala gledat očka, ko je igral na svetovnem prvenstvu!" je zabrusila novinarjem, ko so jo vprašali, zakaj je kljub vsemu prišla.

Nastanili so se v dragem hotelu Fasano ob znameniti plaži Ipanema, ki je nekaj kilometrov oddaljen od hotela Royal Tulip, v katerem prebivajo angleški nogometaši. Te v četrtek čaka izjemno pomembna tekma za napredovanje v osmino finala, njihov nasprotnik bo Urugvaj, Angleži pa so pod hudim pritiskom zaradi poraza proti Italiji.