Ženin in nevesta po poročnem obredu. Foto: AP/News Corp
Ženin in nevesta po poročnem obredu. Foto: AP/News Corp

Po manj kot letu dni zveze sta se upokojeni avstralski medijski mogotec in 26 let mlajša znanstvenica drug drugemu zaobljubila v soboto na Murdochovem vinogradniškem posestvu na Bel Airu v Los Angelesu. Podrobnosti obreda in tega, kdo vse je bil na njem – poleg ženina in neveste – prisoten, niso znane.

Žukova in Murdoch sta se spoznala lani spomladi na zabavi, ki jo je organizirala Murdochova tretja žena Wendi Deng. Le malo pred tem je Murdoch oznanil zaroko z nekdanjo policijsko kaplanko iz San Francisca, Ann Lesley Smith, in jo le nekaj tednov pozneje razdrl. Mediji so že takrat (bolj po tiho, saj je Murdoch vendarle lastnik velikega dela ameriškega in britanskega medijskega sveta) ugibali, ali je v ozadju razhoda nova romanca trdoživega 92-letnika. Marca letos je nato Murdoch sporočil, da sta z Žukovo zaročena.

Kot je znano, je to za Murdocha peti zakon – do zdaj je bil poročen s stevardeso Patricio Booker, novinarko Anno Mann, kitajsko-ameriško poslovno žensko Wendi Deng Murdoch in manekenko Jerry Hall. Iz treh zakonov ima šest potomcev.

Lani je vajeti družinskega podjetja News Corp in TV-mreže Fox predal najstarejšemu sinu Lachlanu, tako da poroka ne bo v ničemer vplivala na poslovanje obeh korporacij, je nedavno poročal Financial Times.

Upokojena molekularna biologinja, ki se je specializirala za zdravljenje sladkorne bolezni, pa izhaja iz Moskve, iz družine "običajnih pripadnikov moskovskega izobraženega sloja", kot je pred leti opisala.

Do sredine 80. let prejšnjega stoletja je bila poročena z naftnim magnatom Aleksandrom Žukovom, s katerim ima danes 42-letno hčerko Darjo (Dašo). Leta 1991 se je Elena s hčerko preselila v ZDA, kjer je dobila mesto raziskovalke in profesorice na kalifornijski univerzi. Njena hčerka Daša je bila približno 10 let poročena z rusko-britanskim milijarderjem Romanom Abramovičem, s katerim imata dva otroka, pred petimi leti pa se je poročila drugič, in sicer s sinom grškega milijarderja Philipa Niarchosa, Stavrosom, s katerim ima enega otroka.