Salma Hayek je od leta 2009 poročena s francoskim poslovnežem François-Henrijem Pinaultom, s katerim imata hčer Valentino. Foto: AP
Salma Hayek je od leta 2009 poročena s francoskim poslovnežem François-Henrijem Pinaultom, s katerim imata hčer Valentino. Foto: AP

54-letna zvezdnica je v pogovoru za revije Variety dejala, da je bila kar sedem tednov izolirana na svojem domu v Londonu, v katerem živi z možem in najstniško hčerko. V nekem trenutku je bilo njeno zdravstveno stanje tako slabo, da so ji morali dodati kisik in da tudi zdaj, več mesecev pozneje, še vedno čuti posledice boja z zahrbtno boleznijo.

Kljub temu se počasi vrača na delo, saj pod režisersko taktirko Ridleyja Scotta snema film House of Gucci. Projekt je opisala kot "popolno delo za postopno vrnitev v igralstvo". "Nekaj časa sem z ekipo sodelovala samo na spletnih sestankih, a tudi ti so me izjemno utrudili. Zato smo naredili kratek odmor, zdaj pa sem se le vrnila na prizorišče," je pojasnila.

V filmu igra jasnovidko, ki je obtožena pomoči Patrizii Reggiani (igra jo Lady Gaga) pri umoru nekdanjega moža Maurizia Guccija (igra ga Adam Driver).

Na družbenih omrežjih je objavila tudi kolaž videoposnetkov, kako so ji iz nosa jemali bris. Podnaslovila ga je: "Imela sem jo," in dodala ključnik korona.

Koronavirus se je seveda v preteklih mesecih razširil tudi med svetovnimi zvezdniki. Da so preboleli covid-19, so med drugim potrdili Gwyneth Paltrow, Dwayne "The Rock" Johnson, Neil Patrick Harris in Ellen De Generes. Nekdanja sodnica v resničnostni oddaji X-Factor Sharon Osbourne pa je po okužbi morala za kratek čas celo v bolnišnico.