Britney Spears in Sam Asghari junija lani na poročni dan. Foto: Instagram
Britney Spears in Sam Asghari junija lani na poročni dan. Foto: Instagram

Po mesecih govoric, da je zakon 42-letne nekdanje glasbenice in Asgharija po dobrem letu že v težavah, je v četrtek odjeknila novica, da se par zares ločuje. Medtem ko Spears zahtevka za ločitev, ki ga je v sredo na losangeleško višje sodišče vložil Asghari, ne komentira, pa se je na družbenih omrežjih oglasil igralec, maneken in trener fitnesa in potrdil, da sta z ženo "po šestih letih ljubezni in predanosti sklenila končati skupno pot".

Zapis, ki ga je v zgodbi na Instagramu objavil Asghari. Foto: Instagram
Zapis, ki ga je v zgodbi na Instagramu objavil Asghari. Foto: Instagram

"Ohranila bova naklonjenost in spoštovanje, ki ga čutiva drug do drugega. Želim ji vse najboljše," je še zapisal Asghari in dodal, da se slabe stvari pač dogajajo.

"Prositi za zasebnost se zdi smešno, zato bom samo prosil vse, vključno z mediji, naj bodo prijazni in uvidevni," je poudaril.

V zapisu sicer ni podrobneje komentiral ločitvenega zahtevka, v katerem naj bi po pisanju ameriških tabloidov med drugim zahteval preživnino in povrnitev stroškov sodnega postopka. Neuradno naj bi želel tudi izpodbijati predporočno pogodbo, ki mu jo je Spears dala v podpis tik pred poroko.

Par se je sicer spoznal leta 2016, med snemanjem videospota za Slumber Party, in kmalu postala nerazdružljiv. Asghari je zvezdnici stal ob strani v času več let trajajočega postopka za končanje skrbništva – kot je znano, je bila pod očetovim stalnim nadzorom skoraj desetletje. Poročila sta se junija lani, le nekaj mesecev po tem, ko je bil ukrep skrbništva nad njo dokončno umaknjen, razkošnega, a zasebnega obreda pa se je udeležila tudi peščica znanih obrazov, kot so Madonna, Paris Hilton in Drew Barrymore.

V zadnjem obdobju so, kot omenjeno, krožile govorice, da je zakon v resnih težavah. Nekateri ameriški tabloidi poročajo, da je bila Spears do moža nasilna, v enem primeru naj bi ga celo napadla med spanjem in ga močno udarila v oko, pri čemer pa uradno ovadbe o tem ni bilo vložene. Glasbenica namigov o nasilju ne komentira, uradno ni potrdila niti informacij o ločitvi. Je pa svojim sledilcem na Instagramu v četrtek razkrila, da "kupuje konja".

Zanjo je to konec že tretjega zakona. Leta 2004 je bila pičlih 55 ur poročena s prijateljem iz otroških dni, Jasonom Alexandrom, nato pa je bil zakon razveljavljen. Kmalu zatem se je poročila s Kevinom Federlinom, v tri leta trajajočem zakonu pa sta se jima rodila dva sinova, Jayden James (16) in Sean Preston (17). Skrbništvo nad njima ima Federline.