Duguay Sarah Palin redno spremlja na sodišče na Manhattnu, kjer poteka sojenje v primeru tožbe nekdanje guvernerke proti New York Timesu. Foto: Reuters
Duguay Sarah Palin redno spremlja na sodišče na Manhattnu, kjer poteka sojenje v primeru tožbe nekdanje guvernerke proti New York Timesu. Foto: Reuters

64-letni Duguay zadnje dni redno spremlja Sarah Palin na manhattansko zvezno sodišče, kjer se je pred tednom dni začel sodni proces Palin proti New York Timesu, ki ga nekdanja podpredsedniška kandidatka obtožuje obrekovanja zaradi uvodnika iz leta 2017.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Sarah Palin trdi, da je njenemu ugledu močno škodilo, ko je New York Times netočno povezal njeno politično retoriko z množičnim streljanjem leta 2011 v Arizoni, v katerem je bila huje ranjena nekdanja kongresnica Gabby Giffords.

"Prijatelja sva. Tukaj sem, da jo podpiram," je povedal nekdanji igralec ekipe New York Rangers o Sarah Palin na stopnicah sodišča v petek.

A ko so ga novinarji Daily Beasta pozneje pisno vprašali, ali je s Sarah Palin par, je Duguay odgovoril kratko in jedrnato: "Pozdravljeni. Da."

Duguay v svoji karieri nikdar ni osvojil kake večje lovorike, je pa bil v 80. letih znan kot plajboj med hokejisti in po svojem žurerskem življenjskem slogu.

Od guvernerke do komentatorke

Sarah Palin, ki je v petek praznovala 58. rojstni dan, so zvečer tisti dan opazili z Duguayem tudi na večerji v restavraciji v italijanski četrti. Pozneje so republikansko političarko fotografirali, ko je imela v roki vrtnico, ki ji jo je podaril Duguay.

Palin, mati petih otrok, se je od Todda Palina, s katerim je bila poročena kar 31 let, ločila leta 2019. Razvpita republikanka je bila guvernerka Aljaske med letoma 2006 in 2009 – bila je najmlajša in prva ženska na tem položaju.

Leta 2008 jo je John McCain izbral za svojo podpredsedniško kandidatko, a je dvojec na volitvah izgubil proti navezi Barack Obama-Joe Biden. V zadnjih letih se ukvarja pretežno s političnim komentiranjem.