Arnold in Maria sta dolga leta veljala za srečen par. Foto: EPA
Arnold in Maria sta dolga leta veljala za srečen par. Foto: EPA

Schwarzi je plačevanje podpore svoji - kmalu nekdanji - ženi zavrnil, v ločitvenem postopku pa med drugim zahteva tudi deljeno skrbništvo nad dvema od njunih štirih otrok, in sicer nad 17-letnim Patrickom in 13-letnim Christopherjem, ki sta še mladoletna. Par pa ima sicer še dve že odrasli hčerki, 21-letno Katherine in 19-letno Christino.

63-letni Arnold je maja priznal, da je oče otroka Mildred Baena, dolgoletne hišne pomočnice družine Schwarzenegger, njegova žena Maria Shriver pa je na začetku julija nato vložila zahtevek za ločitev, v katerem je zahtevala popolno skrbništvo. Iz vloge Shriverjeve ni mogoče razbrati, da bi par podpisal predporočno pogodbo, zaradi česar je mogoče sklepati, da bi si moral Schwarzi vse svoje zaslužke iz časa, ko je bil hollywoodski superzvezdnik, enakomerno razdeliti s svojo zdaj že odtujeno ženo.

Nekdanji bodibilder in filmski igralec se je januarja poslovil od guvernerskega stolčka, ker naj bi se znova posvetil filmu. Načrtoval naj bi tudi težko pričakovano vrnitev v franšizo Terminator, izdajo stripa z naslovom Governator in animirano televizijsko serijo. Ob izbruhu afere v maju pa je načrte o vrnitvi v svet zabave postavil na stranski tir, še navaja AFP.