Pripravlja Irina Romanu prijetno presenečenje za rojstni dan? Ali pa bo dobil ločitvene papirje? Foto: EPA
Pripravlja Irina Romanu prijetno presenečenje za rojstni dan? Ali pa bo dobil ločitvene papirje? Foto: EPA
Roman Abramovič
Ob ločitvi lahko izgubi skoraj 10 milijard premoženja ... Foto: Reuters
Roman Abramovič
Če ti druga ženska zmeša glavo in temu sledi ločitev, je bolje, da nisi (multi)milijonar ... Foto: Reuters
Jahta Romana Abramoviča
Komu bo pripadla 100 milijonov evrov vredna jahta, če se bosta zakonca razšla? Foto: EPA

Po pisanju Daily Maila naj bi Irina Malandina, mati petih otrok, Romanu za darilo podarila ločitvene papirje. Če se bo par res ločil, bi teoretično Irina lahko dobila polovico vsega premoženja, to je več kot devet milijard dolarjev.

Irina naj bi se, tako več različnih časnikov, že sestala z znanim odvetnikom Raymondom Toothom, ki slovi kot izjemen odvetnik za ločitve.

Glavni vzrok za ločitev je najverjetneje Romanov skok čez plot s 23-letno Dario Zhukovo, ki je postal znan pred kratkim, zvezo med najbogatejšim Rusom in modelom pa je potrdil tudi Abramovičev tiskovni predstavnik John Mann.

Daria je bila prej Maratovo dekle
23-letnica je bila predtem spremljevalka ruske teniške zvezde Marata Safina, ki pa ga je zapustila februarja letos, ko je spoznala Abramoviča. Roman naj bi, tako Evening Standard, sledil Darii po vsem svetu, da bi se z njo lahko sestajal, vodil pa jo je tudi na tekme svojega moštva. Govorice o aferi so začele krožiti že spomladi.

Zakonca živita ločeno
Vir blizu para navaja, da zakonca že nekaj časa živita ločeno, zakon pa je v hudi krizi. Neimenovani vir dodaja, da je Irina v 15 letih zakona zelo trpela zaradi Romanove obsedenosti z nogometom in poslom, zdaj pa ga mora deliti z drugo žensko. Neki dober Romanov prijatelj pa je izdal, da je Daria zelo lepa, šarmantna in spolno zelo privlačna.

39-letni Roman, lastnik nogometnega kluba Chelsea, je po vsem trušču okoli njegove zveze s 16 let mlajšo Dario dejal, da noben član njegove družine ni vložil prošnje za razvezo niti ni obiskal odvetnikov, da bi se posvetoval glede tega.

Ločitev po rusko ali po angleško?
Če bi se par ločil v Veliki Britaniji, bi bilo cesarstvo ruskega tajkuna močno ogroženo, saj angleška sodišča enakovredno razdelijo premoženje med oba partnerja, medtem ko bi ločitev v Rusiji zagotovo bolj koristila Romanu, saj se pri njegovem skoraj 20 milijard težkem imperiju ne bi poznala mesečna preživnina, ki bi jo moral izplačevati Irini.

Tako je Aleksej Mordašov, čigar premoženje je ocenjeno na 350 milijonov funtov, svoji nekdanji ženi podaril le stanovanje in lado.

Irina je njegova druga žena
Irina in Roman sta se spoznala, ko je ona delala kot stevardesa pri Aeroflotu, on pa je bil potnik na enem od letal, na katerem je stregla. Par se je poročil v začetku 90. let prejšnjega stoletja, ko se je on ločil od svoje prve žene Olge. Preselila sta se v dvosobno stanovanje njegove tašče, Olga pa ni nikoli niti zahtevala niti dobila nič od Romana.

Trenutno je Roman drugi najbogatejši mož v Veliki Britaniji in enajsti najbogatejši na svetu.