Sean Penn in Hugo Chavez se odlično razumeta in sta se ob različnih priložnostih srečala že štirikrat. Foto: EPA
Sean Penn in Hugo Chavez se odlično razumeta in sta se ob različnih priložnostih srečala že štirikrat. Foto: EPA
So govorice, da sta sveže ločena 26-letna Scarlett in malce manj sveže ločeni 50-letni Sean par, resnične? Pred dnevi so ju videli med skupnim obedom v mehiškem letovišču Cabo San Lucas, kjer pa naj bi, kot zatrjujejo igralkini predstavniki, govorila predvsem o dobrodelnosti. Foto: EPA

Hollywoodski zvezdnik je povedal, da so Chavezova sredstva pomembno prispevala k razdeljevanju zdravil. Chavez se je s Pennom srečal v predsedniški palači in pohvalil igralčev trud v organizaciji J/P Haitian Relief, ki jo je politično zavedni igralec ustanovil kot odziv na lanski katastrofalni potres na Haitiju.

Nihče izmed njiju pa ni razkril točnih podatkov o tem, koliko finančne pomoči je Venezuela namenila organizaciji.

Hladni odnosi med ZDA in Venezuelo
Dvakratni oskarjevec Penn je dodal, da je poleg venezuelske finančne pomoči njegovi organizaciji pomagala tudi ameriška vojska, kar je označil za ironično, in dodal: "Upamo, da bo tovrstno sodelovanje lahko primer za prihodnje pristope k številnim drugim težavam." V izjavi se je najverjetneje nanašal na zelo okrnjene ameriško-venezuelske diplomatske stike.

ZDA in Venezuela so od decembra namreč brez veleposlanikov, saj je takrat Chavez v diplomatskem sporu uradno zavrnil izbranega predstavnika Bele hiše, ameriška vlada pa je v odgovor ukinila vizum venezuelskemu veleposlaniku Bernardu Alvarezu.

Penn se je s Chavezom v zadnjih letih sešel že štirikrat. Chavez, kot pravi, občuduje igralca zaradi njegove kritične drže do ameriške zunanje politike, še posebej glasen je bil v času vladavine Georgea Busha mlajšega.

Kot je pred predsedniško palačo po koncu njunega sobotnega srečanja povedal levo usmerjeni venezuelski predsednik, je bil sestanek s Pennom produktiven, predvsem ko gre za nove načrte in zamisli. Dodal je: "Sean se zavzema za pravice zatiranih na svetu in prav zdaj se odpravlja na Haiti."

S Scarlett samo prijatelja?
Zadnje čase pa se 50-letni igralec, ki se je lani ločil od dolgoletne žene Robin Wright, v tabloidih pojavlja kot domnevni novi spremljevalec 26-letne lepotice Scarlett Johansson, ki se je pravkar ločila od igralca Ryana Reynoldsa.

Pred dnevi so ju skupaj videli v mehiškem letovišču Cabo San Lucas, kjer naj bi se mastila z jastogom in pila koktajle. Predstavniki igralke trdijo, da ne gre za romantični izlet, saj naj bi bila Sean in Scarlett že dolgo prijatelja, tokrat pa naj bi se srečala, da bi se pogovorila o skupnih dobrodelnih prizadevanjih.