Ozzyja Osbourna so aretirali leta 1984 in ga obtožili javnega pijančevanja, potem ko so ga policisti našli pijanega na ulici v Tennesseju. Dve leti pred tem je bil, oblečen v obleko svoje (takrat bodoče) žene in menedžerke Sharon, aretiran zaradi uriniranja na zgodovinsko teksaško utrdbo Alamo. Foto:
Ozzyja Osbourna so aretirali leta 1984 in ga obtožili javnega pijančevanja, potem ko so ga policisti našli pijanega na ulici v Tennesseju. Dve leti pred tem je bil, oblečen v obleko svoje (takrat bodoče) žene in menedžerke Sharon, aretiran zaradi uriniranja na zgodovinsko teksaško utrdbo Alamo. Foto:

Nekaj ne ravno zvezdniških trenutkov zvezdnikov, ki so se znašli na policijski postaji, smo vam že predstavili, a zakladnica fotografij slavnih ob aretaciji je vsak dan bogatejša. Tokrat vas seznanjamo z glasbeniki, ki so se že znašli na napačni strani zakona (in zato na prvih straneh časopisov).

Največkrat so jih možje postave "zašili" zaradi pijače in/ali mamil ter nasilnega obnašanja, a med njimi se najdejo tudi prešuštniki, nespodobneži in celo domnevni morilec ...

A. K.

Leta 1938 je bil Frank Sinatra v New Jerseyju aretiran zaradi razmerja s poročeno žensko. Obtožbo prešuštva nad 'Modrookim' so kasneje umaknili.
Elvis Presley sicer ni bil nikoli aretiran, ta posnetek je iz promocijskega materiala za Elvisov film Jailhouse Rock iz leta 1957. Bi se pa enkrat skoraj znašel za zapahi zaradi svojega značilnega, za tisti čas zelo 'nespodobnega', miganja z boki!
Vodja Doorsov Jim Morrison je bil leta 1963, ko je bil še študent na Floridski državni univerzi, obtožen pijanosti in majhne tatvine (policijske čelade in dežnika). Šest let pozneje je bil aretiran zaradi nespodobnega in opolzkega obnašanja, skrunitve in pijanosti med koncertom Doorsom v Miamiju.
Johnny Cash je imel oktobra leta 1965, ko so ga aretirali na letališču v El Pasu, v prtljagi na stotine pomirjevalnih tablet. Noč je prespal v zaporu, plačal 1.000 dolarjev kazni in dobil 30 dni pogojne kazni.
Jimija Hendrixa so na letališču v Torontu leta 1969 aretirali zaradi posedovanja narkotikov, natančneje heroina in kanabisa. Rocker je trdil, da mu je mamila v torbo podtaknil neki oboževalec. Podoben izgovor mu je na pamet padel že leto prej, ko so ga aretirali v stockholmskem hotelu, kjer je razbijal vsepovprek - nekdo naj bi mu 'nekaj podtaknil' v pijačo.
Leta 1972 se je v zaporu znašel vodja Rolling Stonsov Mick Jagger v družbi kitarista Keitha Richardsa in še treh oseb, saj naj bi napadli fotografa. Pozneje so obtožbe proti njim umaknili. Sedem let pred tem je bil Jagger aretiran zaradi posedovanja mamil.
12. oktobra 1978 zjutraj se je basist Sex Pistolsov, razvpiti Sid Vicious, mačkast od mamil zbudil v hotelski sobi v New Yorku in svojo ljubimko Nancy Spungen našel mrtvo na tleh kopalnice. Umrla je zaradi usodne vbodne rane v trebuhu. Naslednje jutro so Sida aretirali in ga obtožili njenega umora, za zapahe pa je moral spet decembra istega leta, ko je napadel brata rockerice Patti Smith. Vicious je zaradi prevelikega odmerka mamil umrl februarja 1979, še preden se je sojenje začelo.
Pevec Guns N'Rosesov Axl Rose je bil aretiran in obtožen napada in poškodovanja lastnine julija leta 1992, leto prej pa je sprožil pravo vstajo na koncertu v St. Louisu, zaradi katere je bilo 60 ljudi poškodovanih, škode je bilo za dva milijona dolarjev. Leta 2006 je na Švedskem v nogo ugriznil varnostnika.
Med snemanjem albuma Doggystyle avgusta leta 1993 so Snoop Dogga aretirali v povezavi s smrtjo Phillipa Woldermaniana, člana nasprotne ulične tolpe, ki je bil ustreljen v obračunu tolp. Snoopa so oprostili leto pozneje, a je bil aretiran oz. v policijskem postopku še najmanj 12-krat. Med raperjevimi prekrški najdemo marsikaj: od domnevnega spolnega napada (ki ga je bil kasneje oproščen) do nošenja policijskega pendreka. Lani je dobil pet let pogojne kazni za posedovanje orožja in mamil.
50 Cent, znan tudi kot Curtis Jackson, je bil avgusta leta 1994 aretiran zaradi posedovanja mamil, natančneje heroina in crack kokaina. To je bilo že drugič v tistem letu, da je bil aretiran zaradi mamil. Priznal je krivdo in dobil devet let zaporne kazni, a se mu je ječi uspelo izogniti in je kazen odslužil v newyorškem delovnem taborišču za zapornike.
Diddy, nekoč P. Diddy, še prej Puff Daddy, vedno pa Sean Combs, je bil po streljanju v nekem newyorškem nočnem klubu leta 1999 aretiran zaradi nošenja pištole in posedovanja ukradene lastnine, a so ga na sojenju vseh obtožb oprostili.
Marshall Mathers, bolj znan kot Eminem, je bil aretiran 3. junija 2000, in to zaradi spora, med katerim je iz žepa potegnil pištolo (brez nabojev). Še istega dne je videl svojo ženo Kim, kako se poljublja z nekim varnostnikom, in napadel še njega. Za prekrška je dobil dve leti pogojne kazni.
Marilyn Manson je bil aretiran leta 2001, potem ko je z mednožjem - oblečen je bil samo v usnjene tangice in hlačne nogavice - podrgnil ob glavo in vrat varnostnika na koncertu v Michiganu. Rockerja so obtožili zločinskega spolnega obnašanja in napada, odnesel jo je s 4.000-dolarsko globo.
Februarja leta 2002 je neki čikaški časopis prispel videoposnetek r & b-zvezdnika R. Kellyja med seksom s 14-letnico, zaradi česar so ga aretirali in obtožili spolne zlorabe mladoletnice. Šest let pozneje so po manj kot dnevu odločanja porotniki razsodili, da R. Kelly ni kriv obtožb.
Leta 2002 je bil r&b-zvezdnik in tedanji mož Whitney Houston Bobby Brown aretiran zaradi posedovanja marihuane in prehitre vožnje. Pri sebi ni imel niti vozniškega in prometnega dovoljenja. Moral je opraviti 240 ur družbenokoristnih del in plačati 2.600 dolarjev kazni.
Leta 2003 so aretirali vodjo Green Dayev, Billieja Joeja Armstronga zaradi prehitre vožnje pod vplivom alkohola. Napihal je kar 1,8 promila - dvakrat več od dovoljenih 0,8 v Kaliforniji. Plačal je varščino v višini 1.200 dolarjev.
13. decembra 2003 se je Jack White v nekem detroitskem klubu stepel s pevcem skupine The Von Bondies, Jasonom Stollsteimerjem. Bil je aretiran in obtožen napada, krivdo priznal, plačal 500 dolarjev za sodne stroške in šel na tečaj obvladovanja jeze.
'Backstreet boy' Nick Carter se je za zapahi v Kaliforniji znašel marca leta 2005 zaradi vožnje v vinjenem stanju. A Carter je trdil, da so za vse krivi antibiotiki, ki jih je takrat jemal ...
Kid Rock, njegovo rojstno ime je Robert James Ritchie, je stari znanec mož v modrem. Napadel je nekega DJ-ja v striptiz klubu in nekdanjega moža svoje nekdanje žene Pamele Anderson, Tommyja Leeja, leta 2007 se je v Atlanti zapletel v pretep v Hiši vafljev, po katerem je nastal ta posnetek. Odslužiti je moral 80 ur družbenokoristnih del in se udeležiti tečaja obvladovanja jeze.