Naloga Jamie Lynn je, da bo za Britneyjina otroka po njeni smrti poskrbljeno. Foto: Reuters
Naloga Jamie Lynn je, da bo za Britneyjina otroka po njeni smrti poskrbljeno. Foto: Reuters

Jamie Lynn zahteva, da se denar iz večmilijonskega sklada nakaže na enega ali več računov, ki so pod njenim nadzorom. Sklad je Britney ustanovila leta 2004, da zaščiti svoje premoženje in poskrbi za prihodnost svojih dveh sinov. Če bi se za račune, ki jih upravlja Jamie Lynn, odobrila vloga naložbenega svetovalca sklada, bi se lahko ustvarili zamrznjeni računi, kjer bi se Britneyjino premoženje shranjevalo za nedoločen čas.

Pred dvema letoma je bila Jamie Lynn namreč imenovana za upraviteljico tega sklada, s svojo novo zahtevo pa želi pridobiti več nadzora nad pevkinim imetjem. Za ponovni prenos sredstev pa bo ob morebitni odobritvi zahteve potrebna sodniška odobritev, poroča BBC News.

Sestrina vloga med drugim predvideva, da ob morebitni Britneyjini smrti vsa sredstva sklada dodeli pevkinima otrokoma, Seanu in Jaydnu. Britney je sicer edina upravičenka sklada do njene smrti.

Oče ostal njen skrbnik

Sodišče je sicer pevkino zahtevo, da njen skrbnik ne bi bil več oče, zavrnilo, skrbništvo se je podaljšalo do februarja 2021. James Spears je vlogo njenega skrbnika opravljal vse do lani, ko je njegovo mesto zaradi zdravstvenih težav prevzel licenciran skrbnik Jodi Montgomery.

Pevki naj bi bilo ljubše, da njeno imetje upravlja nekdo, ki je za to ustrezno kvalificiran. "Nikakor se Britney ne odpoveduje svoji pravici, da bi v prihodnosti razdrla dogovor o skrbništvu. Vseeno pa bi želela, da položaj gospoda Montgomeryja kot njenega skrbnika postane stalen," je povedal njen odvetnik Samuel Ingham.

Nekateri oboževalci menijo, da je bila zvezdnica v sporazum prisiljena, zato pa so ustvarili kampanjo pod ključnikom #OsvoboditeBritney (#FreeBritney), ki se zavzema za prekinitev skrbniškega nadzora nad pevko, saj je ta po njihovem mnenju ujetnica v lastnem domovanju.