Znesek sta enakomerno razdelili. Foto: AP
Znesek sta enakomerno razdelili. Foto: AP

Ameriški supermanekenki Bella in Gigi Hadid bosta dobrodelnim organizacijam, ki si prizadevajo za pomoč Palestini, namenili milijon dolarjev (921.100 evrov). Tiskovni predstavnik Belle je dejal, da je bil znesek enakomerno razdeljen med štiri humanitarne organizacije, ki se pomagajo otrokom in družinam, ki jih je prizadela vojna v Gazi.

Denar bodo tako dobile Heal Palestine, Palestine Children's Relief Fund, World Central Kitchen in United Nations Relief and Works Agency. Vse naštete s hrano in zdravstvenimi programi pomagajo razseljenim družinam in zagotavljajo psihološke storitve sredi vojne med Izraelom in Hamasom, poroča BBC.

Sestri, katerih oče je palestinski nepremičninski mogotec Mohamed Anwar Hadid, sta do zdaj ves čas glasno podpirali prizadete ljudi.

Na družbenih omrežjih je Bella maja zapisala, da je "razžaloščena zaradi izgube Palestincev in pomanjkanja empatije vladnih sistemov po vsem svetu". Na filmskem festivalu v Cannesu je 27-letnica nosila obleko iz tradicionalnega arabskega blaga, povezanega s palestinsko kulturo. Takrat je dejala, da je to "lep način za predstavitev zgodovine, dela ljubezni, trdoživosti, in kar je najpomembnejše, umetnosti zgodovinskega palestinskega vezenja".

Po Hamasovem napadu na Izrael 7. oktobra je Gigi na družbenih omrežjih zapisala, da je "v mislih z vsemi, ki jih je prizadela ta neopravičena tragedija", zaradi katere se ji lomi srce. "Imam upanje in sanje za Palestince, a to ne pomeni, da želim Judom kar koli slabega," je še poudarila.