Shakira je vso svojo bolečino zaradi varanja in ločitve prelila v glasbo. Foto: AP
Shakira je vso svojo bolečino zaradi varanja in ločitve prelila v glasbo. Foto: AP

Zvezdnica se je lani po desetletju ločila od katalonskega nogometaša, potem ko je prišlo na dan, da jo je nogometaš že dalj časa varal z mnogo mlajšim dekletom. S sinovoma se je iz Barcelone preselila v Miami, Piqueju pa namenila nekaj krepkih sporočil predvsem prek svojih pesmi. V ponedeljek pa je o svoji izkušnji in "novem življenju" prvič tudi spregovorila, in sicer za špansko televizijsko oddajo Las estrellas.

Shakira v pogovoru z imenom ni omenila ne nekdanjega moža ne njegove zdajšnje partnerice Clare Chie, ki ji je posredno namenila le naslednje sporočilo: "Za ženske, ki ne podpirajo drugih žensk, je prostor v peklu."

Dejala je, da ločitve še danes ni prebolela. "Nisem se želela oglašati, ker sem skušala najprej pri sebi predelati vse, kar se je dogajalo. Še zdaj mi je težko govoriti o tem, posebej zato, ker sem javna osebnost, zato to ni običajen razhod. Težko je bilo tako meni kot mojima otrokoma," je njene odgovore povzel španski portal Marca.

"Počutim se močnejšo od levinje"

Dodala je, da je ves čas mislila, da ženska ne more biti izpolnjena brez moškega ob sebi, ki jo dopolnjuje. "Sanjala sem tudi o tem, da družina srečna živi pod eno streho, da sta mama in oče iskrena drug do drugega," je dejala. Čeprav se je njena predstava o "popolni ljubezni" sesula kot hišica iz kart, zadnjih let ne obžaluje. "Ugotovila sem, da sem bila zaljubljena v predstavo o ljubezni. A zdaj nanjo gledam z druge perspektive, spoznala sem, da sem sama sebi popolnoma dovolj. To je vse, kar potrebujem. Ko se ženska sooči s težavami, postane mnogo močnejša. Počutim se, da sem močnejša od levinje. To je posledica življenja z bolečino. A sprejela sem tudi bolečino. Čeprav se ti sanje razblinijo, lahko živiš naprej, to želim pokazati tudi svojima otrokoma," je še dejala.

V pogovoru z voditeljem Enriquejem Acevedom – intervju je bil posnet v Barceloni –, je zvezdnica še dejala, da se najlažje izraža skozi svoje pesmi. "Do svojiih poslušalcev sem bila letos brutalno iskrena. Besedila pesmi so bolj zgovorna kot vse moje besede, glasba je moja katarza, moja terapija, je bolj učinkovita kot obisk pri psihologu. Čutim dolžnost, da uporabim svoj glas in ga posodim tudi drugim. Ženske smo se v družbi znašle na prelomnici – lahko se podpiramo in si stojimo ob strani, lahko pa druga drugi obrnemo hrbet. Kot je večkrat rekla nekdanja ameriška državna sekretarka Madeleine Albright: 'V peklu je poseben prostor za ženske, ki ne podpirajo drugih žensk.'"

Imata dva sinova, Sasho in Milana. Foto: AP
Imata dva sinova, Sasho in Milana. Foto: AP

"Naj mi življenje pokaže, kaj še ima zame"

Dejala je še, da je vso žalost zaradi prevare, razočaranja in praznine v sebi spremenila v ustvarjalnost. "Žalovanje je zelo dolg proces, a glasba je moj način zdravljenja. Nasprotje depresije je izražanje," je še citirala misel iz neke knjige za samopomoč. "Zdaj, po vsem tem času lahko rečem, da sem postala samostojna. Zanašam se le nase, imam dva otroka in zanju moram biti prava levinja. Naučila sem se prenašati razočaranje, naučila sem se, da se stvari ne iztečejo vedno tako, kot si zamisliš."

Po drugi strani pa, je dodala, je letos spoznala tudi veliko novih ljudi, nekateri izmed njih so postali njeni dobri prijatelji. "Zahvaljujem se svojim poslušalcem, zdi se mi, da me še nikoli niso tako podpirali kot v teh težkih časih. Pomagali so mi, da sem se dvignila s tal."

Zdaj je pripravljena na "nov krog" v življenju in vse, kar se ji bo zgodilo, bo sprejela z odprtimi rokami: "Naj pride življenje in mi pokaže, kaj še ima zame," je z nasmehom končala pogovor.