"Volil sem prvič in počutim se dobro," je povedal v novi epizodi podkasta The Big Podcast with Shaq in nadaljeval: "Veste, da sem vedno iskren v svojem podkastu, nisem hinavec. Še nikoli nisem volil, Amerika!"

Dodal je, da nima nobenega tehtnega razloga, zakaj ni sodeloval na volitvah v preteklosti, da pa nikoli ni razumel volilnega sistema.

Košarkarjev sovoditelj John Kincade je presenečen nad priznanjem zakričal, da ne more verjeti: "Za to te bodo pokopali. Vendar sem vesel, da si glasoval. To je čudovito." Kincade je Shaqu povedal še, da ne more verjeti, da ni glasoval niti za Baracka Obamo.

O'Neal je povedal, da je na njegov korak odločilno vplivalo to, da se je tokrat pridružil različnim volilnim kampanjam.

Pred kratkim je s košarkarjem NBA-ekipe Boston Celtics Jaysonom Tatumom na družbenih omrežjih začel izziv, s katerim spodbujata ljudi, da z nominacijo petih prijateljev te spomnijo, da morajo na volitve. O'Neal je tudi eden izmed akterjev volilne pobude nekdanje ameriške prve dame Michelle Obama.

O'Neal je v torek spomnil vse svoje sledilce, naj gredo na volišča: "Nikoli ni bilo pomembneje, da uveljaviš svojo volilno pravico."