Materinske sposobnosti Sharon Stone naj bi bile izredno vprašljive. Foto: Reuters
Materinske sposobnosti Sharon Stone naj bi bile izredno vprašljive. Foto: Reuters
Sharon Stone z Roanom
Sharon in osemletni Roan, ki ga je posvojila teden dni po njegovem rojstvu.

Tako vsaj trdi sodnik v igralkini bitki za skrbništvo. V dokumentih vrhovnega sodišča je sodnik še zapisal, da zvezdnica Prvinskega nagona "prelaga veliko svojih starševskih odgovornosti na tretje osebe" in da je "preprosto zavrnila" sodelovanje z družinsko svetovalko, če se ta ne bo prilagodila njenemu urniku in če ne bo ustreženo njenim zahtevam.

"Tako vedenje na strani katerega koli starša je nesprejemljivo in ne služi najboljšim interesom otroka," meni v dokumentih sodnik iz San Francisca. Sodnik je tudi zavrnil Sharonino prošnjo, da preseli sina Roana iz očetovega doma v San Franciscu v Los Angeles, kjer živi ona.

Omejena pravica do obiskov
Igralka ima pravico do obiskovanja sina - a le ob določenih koncih tedna in praznikih.

Rekoč, da Stonova "ni sposobna ponuditi strukture, stalnosti in zanesljivosti, ki jih Roan potrebuje, in iskreno, zasluži," je sodnik navajal primere igralkinih pretiravanj, vključno z njenim nepravilnim prepričanjem, da njen sin trpi za hrbtenično boleznijo, in njenim predlogom, da uporablja botoks zaradi smradu nog. "Kot je omenil oče, bi bil primernejši preprost in zdravorazumski pristop, kjer bi raje poskrbela, da Roan nosi nogavice in uporablja deodorant za stopala."

Predstavniki zvezdnice sodnih dokumentov niso želeli komentirati. Roanov oče, 57-letni Phil Bronstein, in 50-letna Stonova, sta se poročila leta 1998. Roana sta posvojila dve leti pozneje, ločila pa sta se leta 2004.

C. R.