Shawn Mendes ne bo izvedel svojih napovedanih koncertov v naslednjih treh tednih. Foto: Reuters
Shawn Mendes ne bo izvedel svojih napovedanih koncertov v naslednjih treh tednih. Foto: Reuters

Oboževalce in lastnike vstopnic za njegovo zadnjo koncertno turnejo je kanadski pevec in glasbenik Shawn Mendes presenetil z novico, da si bo zaradi težav z duševnim zdravjem vzel nekaj tednov odmora pred nadaljevanjem njegove svetovne turneje.

Turnejo je začel na ameriški zahodni obali, nato pa se vrnil v domačo Kanado. Po zadnjem koncertu v Winnipegu pa se je po lastnih besedah čustveno popolnoma zlomil. "Na turnejah sem od 15. leta in po pravici povedano je bilo vedno težko oditi stran od prijateljev in družine. Po daljšem premoru zadnji dve leti sem mislil, da sem pripravljen na novo turnejo, a ta odločitev je bila preuranjena. Davek poti je bil prevelik in pritisk me je dohitel, dosegel sem svojo točko zloma."

Mendes in Cabello sta se razšla lani jeseni. Foto: Reuters
Mendes in Cabello sta se razšla lani jeseni. Foto: Reuters

Kot je v zapisu na Instagramu pojasnil pevec, se je moral odločiti za začasno prekinitev turneje. "Po pogovoru s svojo ekipo in zdravstvenimi strokovnjaki sem se odločil, da si malo odpočijem. Vzel si bom čas zase in svoje duševno zdravje. Takoj ko bom vedel več, boste za to takoj izvedeli."

Za zdaj so uradno prestavljeni oziroma odpovedani koncerti turneje v naslednjih treh tednih, medtem ko organizatorji o obdobju po tem še nimajo novih informacij. Mendes se bo na turneji sicer odpravil tudi v Evropo, maja in junija prihodnje leto tudi v našo neposredno bližino. Koncerti v severni Italiji in na Dunaju so za zdaj na sporedu turneje še brez sprememb, najverjetneje pa se bo spremenil urnik celotne turneje.

Mendes sicer trenutno očitno preživlja precej neprijetno življenjsko obdobje, saj se je pred slabim letom razšel tudi s svojim dolgoletnim dekletom Camilo Cabello. Par je sicer v objavi ob napovedi ločitve zapisal, da bosta ostala najboljša prijatelja, a Shawna je konec zveze očitno nekoliko bolj prizadel, kot je kazalo na prvi pogled.