LaBeouf te dni predstavlja svoj novi projekt - indie dramo American Honey, ki ga bo zdaj predstavil še na filmskem festivalu v Torontu. Foto: Reuters
LaBeouf te dni predstavlja svoj novi projekt - indie dramo American Honey, ki ga bo zdaj predstavil še na filmskem festivalu v Torontu. Foto: Reuters

LeBeoufu se je kot mlademu igralcu uresničila želja, ko je zaigral v filmih Transformerji, Indiana Jones in kraljestvo kristalne lobanje ter Eagle Eye. "Zrastel sem ob ideji, da če delaš s Spielbergom, si uspel," je dejal LaBeouf v nedavnem intervjuju za revijo Variety. "Ne govorim o slavi niti ne govorim o denarju," je še dodal igralec.

A na žalost se njegovo sodelovanje z legendarnim režiserjem ni izšlo po pričakovanjih. "Ko pridete tja, spoznate, da se niste srečali s Spielbergom, o katerem ste sanjali. Spoznate popolnoma drugačnega Spielberga - ki je na drugačni stopnji v svoji karieri. On je manj režiser kot je j**** podjetje," je bil oster 30-letni igralec.

Predvsem ga je razočaral način dela, ki ga prakticira Spielberg. "Spielbergova snemalna prizorišča so čisto drugačna. Vse je načrtovano do zadnje malenkosti. Da poveš svoje besedilo, imaš na voljo natanko 37 sekund. Če to počnete pet let, se vam počasi niti več ne sanja, kaj počnete za preživetje," je še nadaljeval LaBeouf.

"Filmi, ki sem jih ustvaril s Spielbergom, mi niso všeč. Edini film, ki mi je všeč, je prvi del Transformerjev," je dodal LaBeouf. Po drugi strani pa je močno razočaran nad slabimi kritikami, ki jih je prejel leta 2008 film Indiana Jones in kraljestvo kristalne lobanje. "Leto in pol sem vložil v film in na koncu, ko je film prišel ven, je bila moja krivda, da ni uspel. To močno boli," je pojasnil igralec.

Prav tako mu ni všeč način, kako se Spielberg pojavlja v javnosti, predvsem ga moti, da se ne udeležuje tiskovnih konferenc in ne komunicira z javnostjo. Priznal je še, da si je kot otrok želel vlog, kot jo je imel Macaulay Culkin, toda danes ne obžaluje, da jih ni igral.