Foto: AP
Foto: AP

Kot je za revijo People dejal njegov bližnji prijatelj, je Cowell že začel tudi delati, a se hkrati zaveda, da mora počivati in svoji hrbtenici omogočiti, da se po operaciji primerno zaceli.

Cowell se je ob preizkušanju novega električnega kolesa poškodoval na lastnem dvorišču. "Zaradi poškodbe hrbtenice so ga odpeljali v bolnišnico, kjer je bil operiran. Operacijo je uspešno prestal, a so ga zadržali na opazovanju," je ob nesreči pojasnila njegova predstavnica.

"Simon zdaj že lahko hodi, kar se je zgodilo občutno hitreje, kot so pričakovali strokovnjaki po tovrstni operaciji," je prijatelj še dodal za People. Po nesreči so nekateri tuji mediji poročali, da naj bi šlo za zlom hrbtenice na treh mestih in da se je zgolj za las izognil temu, da bi za vedno ostal priklenjen na invalidski voziček.

Po nesreči je na družbenih omrežjih dejal, da je morda dober nasvet, da če kupiš novo električno kolo, pred prvo vožnjo prebereš navodila, ter se zahvalil za vso podporo. "Hvala vsem za prijazna sporočila in hvala celotnemu zdravstvenemu osebju."

Nesreča se je zgodila med preživljanjem časa z družino – partnerico Lauren Silverman, šestletnim sinom Ericom in 14-letnim Adamom, Laureninim otrokom iz prejšnjega zakona.