"Najlažji DA! Komaj čakam, da bom s teboj preživela preostanek življenja. Si vse, o čemer sem sanjala in še več! Dajva, poročiva se!" je Simone zapisala na Instagramu in objavila več fotografij Jonathanove snubitve in bleščečega zaročnega prstana.

Legendarna telovadka ima z olimpijskih iger in svetovnih prvenstev skupaj kar 32 medalj, kar pomeni, da je po tem merilu najuspešnejša telovadka vseh časov. Ima tudi sedem olimpijskih medalj, a lani v Tokiu je veliko pozornosti vzbudila zaradi opozoril o duševnem zdravju. Med igrami je zapisala, da "čuti težo sveta na svojih ramenih", zato se je odpovedala več nastopom. Na gredi je nato vseeno osvojila bronasto medaljo.

24-letna Biles in dve leti starejši Owens, nogometaš moštva NFL Houston Texans, sta se po spletu spoznala tik pred pandemijo covida-19, par pa sta postala avgusta leta 2020.

Owens je januarja lani dejal, da je v prvih mesecih pandemije odpadlo veliko tekem, zato sta imela s Simone več časa, da se bolje spoznata. "Povedala mi je, da se ji je prvič v življenju zgodilo, da zaradi zaprtja javnega življenja ni vedela, kaj naj sama s seboj. Takrat sva imela res priložnost za poglobljene pogovore. Ustvarila sva vez, ki je iz dneva v dan postajala močnejša. Tako sem hvaležen zanjo."