Okolica cerkve in prizorišča svatbe sta bila močno zastražena, zato je fotografom v objektiv uspelo ujeli le nevesto. Foto: EPA
Okolica cerkve in prizorišča svatbe sta bila močno zastražena, zato je fotografom v objektiv uspelo ujeli le nevesto. Foto: EPA
Gabriel Garcia Marquez z ženo Mercedes
Precej pozonosti je vzbudil tudi kolumbijski pisatelj Gabriel Garcia Marquez. Foto: EPA

Poročna slovesnost najstarejšega izmed šestih otrok okoli 60 milijard dolarjev "težkega" Carlosa Slima Heluja, 43-letnega Carlosa Slima Domita, in 27-letne Marie Elene Torruco, vodje katedre za turizem na ciudaddemexiški univerzi, je potekala v cerkvi San Agustin v mehiški prestolnici pod budnim očesom na desetine varnostnikov, poroča latinskoameriška izdaja časnika Herald Tribune.

Par je poročil škof Onesimo Cepeda, sprejem za mehiško družabno smetano pa se je po obredu nadaljeval v zgradbi centra za študije mehiške zgodovine (The Centro de Estudios de Historia de México - Carso), ki ga je pred kratkim dal zgraditi najbogatejši človek na svetu po ocenah revije Forbes.

Med povabljenci sama zveneča imena
Po poročanju Reutersa so bili med svati tudi mehiški predsednik Felipe Carderon, nekdanji mehiški premier Felipe Gonzalez, Slimov poslovni tekmec in, eden najbogatejših ljudi na svetu Warren Buffett, številni poslovneži, politiki in umetniki, največ pozornosti pa je zbudil Nobelov nagrajenec za književnost Gabriel Garcia Marquez.

Zanimivo je, še piše Reuters, da sta se mladoporočenca (kljub razkošni poroki in zabavi, ki je sledila) knjigo mladoporočencev odločila odpreti v veleblagovnici Sears, kjer sta zaprosila za darila v vrednosti od dveh (skleda) do 3.000 dolarjev (aparat za izdelavo sladoleda). Carlos Slim Domit je sicer zaposlen v očetovi multinacionalki, v okviru katere vodi Telefonos de Mexico, enega izmed petih velikih ponudnikov stacionarne telefonije v Mehiki.