Francka Riberyja je doletela denarna kazen. Foto: EPA
Francka Riberyja je doletela denarna kazen. Foto: EPA

Na vedenje nogometaša Francka Riberyja, ki se je zaradi komunikacije na družbenih omrežjih, znašel v nemilosti javnosti, so se odzvali tudi v sindikatu nemških nogometašev (VDV). Sindikat zaradi Riberyja, ki je na kritike na račun svoje zapravljivosti odgovoril z žaljivkami in kletvicami, predlaga, da se nogometašem omogoči pomoč pri delovanju na družbenih omrežjih.

Direktor sindikata Ulf Baranowsky je poudaril, da številni igralci potrebujejo pomoč pri ravnanju na družbenih omrežjih, saj jih ne obvladajo najbolje. Klube in zveze je pozval, naj se področju družbenih medijev bolj posvetijo, o vedenju na spletu pa naj začnejo poučevati že mlade, neuveljavljene igralce.

"Četudi je igralec izzvan, se ne sme odzvati"

"Žaljivke na spletnih omrežjih niso prijetne za nikogar. Četudi je igralec izzvan, se ne sme odzvati, ostati mora na pravi ravni, kar pa je težko, če so vpletena močna čustva," je dejal Baranowsky.

Manuel Neuer meni, da je najpomembnejše, kako se Ribery vede v ekipi in na igrišču. Foto: Reuters
Manuel Neuer meni, da je najpomembnejše, kako se Ribery vede v ekipi in na igrišču. Foto: Reuters

Direktor sindikata je sicer razkril, da imajo številni nogometaši v pogodbah zapisano, kaj je sprejemljivo in kaj ne pri objavljanju na družbenih omrežjih, ob tem pa je poudaril, da je mejo med zasebnim in tistim, kar spada pod pogodbene obveznosti, včasih težko določiti. Prav tako je po njegovem mnenju vprašljivo, ali sme klub kaznovati igralca zaradi zapisov na družbenih omrežjih. Nemški velikan je Riberyju zaradi zapisa namreč naložil denarno kazen.

Neuer: "To ne bi smelo postati vprašanje debate"

Čeprav se je ravnanje nogometaša nemškega velikana mnogim zdelo sporno, pa se je svojemu soigralcu v bran postavil kapetan Bavarcev Manuel Neuer.

"Mislim, da to ne bi smelo postati vprašanje debate. Za nas je pomembno, kako se Franck vede v ekipi. Glede tega nisem v dvomih, na treningih in zadnjih tekmah je pokazal, da je pravi moštveni človek," so besede, s katerimi je afero pospremil Neuer.