Sinead O'Connor je na svoji spletni strani objavila pismo oboževalcem, v katerem sporoča, da koncertne turneje ne bo izvedla. Foto: EPA
Sinead O'Connor je na svoji spletni strani objavila pismo oboževalcem, v katerem sporoča, da koncertne turneje ne bo izvedla. Foto: EPA

V zapisu na svoji spletni strani je glasbenica pojasnila, da se zaradi bipolarne motnje počuti izjemno slabo in da mora zato "z velikim obžalovanjem sporočiti", da odpoveduje vse za letos načrtovane koncerte.

"Kot veste, sem med decembrom in marcem doživela zelo resen živčni zlom. Zdravniki so mi svetovali, naj se ne odpravljam na turnejo, a najprej nisem želela nikogar 'pustiti na cedilu' ali koga razočarati, saj je bilo že vse dogovorjeno, da bo turneja sovpadala z izidom novega albuma. Precej neumno sem zato ignorirala nasvet zdravnika in poskušala biti močnejša, kot v resnici sem," je v zapisu še pojasnila O'Connorjeva.

Ob tem se je opravičila vsem oboževalcem, ki so že načrtovali obisk katerega izmed njenih koncertov, in obljubila, da se bo, če bo to le mogoče, udeležila koncerta, posvečenega Curtisu Mayfieldu, ki bo julija v Lincoln Centru v New Yorku.

Njeni predstavniki podrobnosti ne poznajo
Njeni predstavniki za stike z javnostjo so za BBC sporočili, da "domnevajo, da je sporočilo na njeni spletni strani točno", več informacij pa niso posredovali. Sinead je po objavi sporočila začasno onemogočila dostop do svoje spletne strani in izbrisala svoj profil na Twitterju.

Glasbenica je decembra svoje oboževalce presenetila z nenadno poroko s svojim terapevtom in prijateljem Barryjem Herridgeem, 16 dni pozneje pa sporočila še, da je zakona konec. Februarja je nato izdala nov album z naslovom How About I Be Me (And You Be You)?, ki je tako pri oboževalcih kot pri kritikih doživel precej pozitiven sprejem.