Če vam ime Lorenza Agiusa ne pove nič, so vam njegove fotografije zvezdnikov zagotovo ostale v spominu. Foto: Independent
Če vam ime Lorenza Agiusa ne pove nič, so vam njegove fotografije zvezdnikov zagotovo ostale v spominu. Foto: Independent

"Če bi moral izbirati najljubši model, bi bil to zagotovo Jack Nicholson, posebej zato, ker sem njegov oboževalec in ker sva oba uživala v snemanju fotografij," je na vprašanje, katerega zvezdnika se najraje spominja, odgovoril Lorenzo Agius. Slednji je v svoji bogati karieri fotografiral največje zvezdnike, kot so Tom Cruise, Angelina Jolie, Anthony Hopkins, Jack Nicholson, Pamela Anderson, Madonna, Julia Roberts, Samuel L. Jackson, Kevin Spacey in Helen Mirren.

Agius, ki je v svoji 15-letni karieri skoraj vedno užival v delu - užival ni le, ko mu modeli niso dovolili, da jim se približa -, od svojih modelov zahteva ravno to, da naj bodo odprti, iskreni in polni elana in entuzijazma, saj bodo fotografije le tako uspele. "Smisel mojih fotografij je, da naredim nekaj na temelju tistega, kar sem se naučil o ljudeh, ki jih fotografiram."

Lorenzo je fotografiral tudi nekatere kultne fotografije, kot sta poster za film Trainspotting in fotografija Liama Gallagherja v postelji skupaj s Patsy Kensit.

Lorenzo je dejal, da bi rad fotografiral še Philipa Seymoura Hoffmana, Seana Penna in Sophio Loren: "Cenim njihovo delo in rad ustvarjam z ljudmi, katerih delo cenim."