DJ AM in Travis Barker v srečnejših časih. Foto: EPA
DJ AM in Travis Barker v srečnejših časih. Foto: EPA
Na zvoke DJ-ja AM-a so se radi vrteli vsi od Lindsey Lohan do Ashtona in Demi. Vse je smrt izjemno pretresla.
Goldbergovo truplo so policisti odpeljali iz njegovega newyorškega stanovanja v soju fotografskih bliskavic. Foto: Reuters

V letalski nesreči so vsi drugi potniki in člani posadke umrli, Travis in AM, s pravim imenom Adam Goldberg, pa sta se rešila s skokom iz gorečega letala.



36-letnik, ki je sodeloval z mnogimi znanimi imeni in je bil najljubši zvezdniški didžej, je bil ozdravljeni zasvojenec, ki je bil 11 let trezen, a so ga v ironičnem obratu usode, kot kaže prav predpisane tablete znova pognale h kraku, ki so ga poleg zdravil na recept našli v soboto ob njegovi domači postelji v New Yorku.

Karma
Brez povratka (Final Destination, film, ki se vrti okoli skupine mladih, ki preživijo letalsko nesrečo, nato pa začnejo umirati, ker smrti pač ne moreš prevarati in ji ubežati, op. a.), komentirajo Goldbergovo smrt ljudje na spletnih forumih. Didžej se je po pripovedovanju prijateljev res težko soočal z dejstvom, da je on preživel, medtem ko drugi na zasebnem letalu niso.

Mučile so ga nočne more in nespečnost, potovanj z letali se je smrtno bal - še zlasti, ker je njegova služba od njega zahtevala veliko teh.

Barker: "Odšel je moj brat"
Barker, bobnar še do nedavno razpadlih poppunkrockerjev Blink 182, je AM-ovo smrt sprejel najtežje. Na sobotnem koncertu v Hartfordu ni mogel zadrževati solz in se čez cel nastop ni nasmehnil, nato pa ga še predčasno končal, ko sta druga dva člana še igrala. Ponedeljkov koncert v Saratogi so Blinki morali odpovedati - "zaradi okoliščin glede nesrečne in prezgodnje smrti našega dragega prijatelja Adama DJ-ja AM-a Goldsteina", so zapisali na svoji spletni strani.

Barker je prek Twitterja zapisal: "Nikdar ne bom pozabil vsega, kar sva dala čez in vsakič, ko bom igral bobne, se bom spomnil nate. Mojega brata ni več. Rad te imam in te pogrešam, nikdar ne bom pozabil vseh dobrih trenutkov, ki sva jih doživela."
Čeprav izsledki obdukcije še niso dokončni, pa je, kot vse kaže Goldberg po Heathu Ledgerju in Michaelu Jacksonu zadnji od zvezdnikov, ki so jih pokopala zdravila na recept.