Mel Gibson je precej razburil Hollywood in javnost s svojimi izjavami ob aretaciji. Foto: Reuters
Mel Gibson je precej razburil Hollywood in javnost s svojimi izjavami ob aretaciji. Foto: Reuters

Mela Gibsona je sodnik pohvalil, ker je zaključil zdravljenje odvisnosti od alkohola, ki je bilo del kazni za vožnjo pod vplivom alkohola.

Igralec je imel, ko ga je policija 28. junija 2006 v Malibuju aretirala za volanom avtomobila, v krvi ena in polkrat več alkohola od dovoljene meje. Aretacija je zbudila veliko pozornosti, ko se je razvedelo, da je med njo igralec izrekel nekaj žaljivih antisemitskih opazk.

52-letni zvezdnik je bil obsojen na tri leta pogojne kazni, plačati pa je moral še 1.400 dolarjev globe in se udeležil več sestankov anonimnih alkoholikov. Dobitnik oskarja je takrat dejal, da se z alkoholizmom bori že celo življenje. Zaradi negativnih izjav o Židih se je večkrat opravičil, razlog za izjave pa je iskal v številnih kritikah, ki jih je bil deležen njegov film Kristusov pasijon.

Sodnik mu je zaželel srečo
Ob koncu programa za ljudi, ki so jih zasačili pijane med vožnjo, mu je sodnik Lawrence Mira, pred katerim se je Mel znašel po koncu 90-dnevnega programa, zaželel veliko sreče. Čeprav je tehnično izpolnil pogoje, mu ostaja še 18 mesecev pogojne kazni.

T. V.