Iskreno povedano, ne Ryanu ne Michelle se tisti pridobljeni kilogrami ne poznajo ravno usodno. Foto: EPA
Iskreno povedano, ne Ryanu ne Michelle se tisti pridobljeni kilogrami ne poznajo ravno usodno. Foto: EPA

"Nazadnje je zmagala ona. Pridobila je okoli sedem kilogramov. On jih je dobrih šest," je za revijo People na podelitvi neodvisnih nagrad Gotham povedal režiser filma, Derek Cianfrance. "Michelle je jedla po pol litra sladoleda za zajtrk in večerjo ter sendviče z avokadom čez cel dan. Hotela je to storiti. Govorila je o tem, kako njen lik goji določeno sovraštvo do samega sebe."

Zgodba drame Blue Valentine govori o paru, čigar zakon razpada. Po poročanju tistih, ki so film že gledali, gre za enega najbolj realističnih prikazov razmerja na velikem platnu v zadnjih letih, film pa si je zaradi eksplicitnega prikaza seksa prislužil tudi najstrožjo cenzorsko oznako.

Sprva si je Cianfrance zamislil, da bi lik Williamsove z vsemi čustvenimi preobrati in propadom postajal vse bolj shujšan, a 30-letna igralka si je stvar zamislila drugače. "Nisem prepričana o hujšanju. Kaj pa, če se zredim?" je igralka vprašala režiserja. Ta ji je odgovoril: "Preseneti me."

Matilda na snemanju
In kakšen sladoled si je izbrala za rejenje? "Jedla je tisto zadevo, Purely Decadent, ki je narejena iz kokosovega mleka," poroča Cianfrance. "Kokosovo mleko, olje, ki je v njem, naj bi imel veliko maščob, ki jih telo težko razgradi."

Cianfrance je spregovoril tudi o materinskih nagonih Williamsove, ki so ji pomagali pri vlogi. Igralkina hčerka Matilda, ki jo je imela s pokojnim Heathom Ledgerjem, je prejšnji mesec dopolnila pet let. "Matilda je prihajala na snemanje, a ne vedno, saj je imela pouk," pravi Cianfrance. "A Michelle je tako odlična mama, da se lahko brez težav vživi v vlogo, vsa tista skrb in sočutje, ki ju ima do otrok, pa sta bili pred kamero očitni."