Leta 2019 na dogodku Bonnaroo Music and Arts Festival. Foto: AP
Leta 2019 na dogodku Bonnaroo Music and Arts Festival. Foto: AP

Na družbenem omrežju Instagram se je Solange Knowles, sestra Beyoncé, odzvala na objavo modela in glasbenika Shauna Rossa, ki je podrobno opisal svoje izkušnje z dolgotrajnim covidom. "Tebi in vsem, ki se borijo z izčrpavajočimi, zmedenimi in osamljenimi simptomi POTS-a, pošiljam veliko ljubezni in moči," je zapisala glasbenica, ki je leta 2016 zaslovela z albumom A Seat at the Table, in s kratico omenila sindrom posturalne ortostatske tahikardije. To je motnja v delovanju avtonomnega živčnega siste­ma, ki povzroča čezmerno rast srčnega utripa ob na primer vstajanju, zaradi česar se med drugim lahko pojavijo tudi omotica in palpitacije.

Sorodna novica Mlajša sestra Beyoncé zaradi bolezni odpovedala novoletni nastop

"Res se poistovetim," je pevka zapisala v nadaljevanju in se odprla o svojih zdravstvenih težavah. Leta 2018 so ji namreč poleg POTS-a diagnosticirali še Sjogrenov sindrom – to je kronična avtoimunska bolezen, ki povzroči nepravilno delovanje telesnih žlez, ki skrbijo za vlaženje, kar pogosto povzroči suhe oči in suha usta.

Prav tako naj bi trpela za sindromom aktivacije mastocitov, alergijskih celic. Oseba tako doživi ponavljajoče se epizode simptomov hudih alergijskih reakcij, kar vključuje tudi koprivnico, otekline in težko dihanje, poroča Independent.

V komentarju se je zahvalila pomoči dobrodelni organizaciji Dysautonomia International, ki financira raziskave in si prizadeva izboljšati življenja tistih, ki živijo z motnjami avtonomnega živčnega sistema, pa tudi spletni podporni skupnosti, ki jo sestavljajo ljudje, ki živijo s kroničnimi boleznimi, ki ji je pomagala v težkih in negotovih časih.

Da se že več mesecev spopada z motnjo živčnega sistema, je prvič sicer razkrila leta 2017, ko je bila v Južni Afriki prisiljena odpovedati nastop na silvestrovo. Takrat ni razkrila preveč o svojem stanju, rekla pa je, da je njena diagnoza "zapletena" in da zdravniki menijo, da nastop na koncertu ni najboljši zanjo. "Zame ta pot ni bila lahka," je takrat zapisala na družbenih omrežjih in dodala, da njeno počutje niha. "To so zapletene diagnoze in sama se še vedno veliko učim," je poudarila.