Pred fotografiranjem si želi malo shujšati. Foto: EPA
Pred fotografiranjem si želi malo shujšati. Foto: EPA
Gisele Bundchen

Lorenovo, ki bo 20. septembra letos praznovala 72 let, se bo za naslednjo številko omenjenega koledarja, ta bo izšel prihodnje leto, bodo po pisanju italijanskega tednika Gente fotografirali "oblečeno" zgolj v dolge diamantne uhane priznanega italijanskega draguljarja Damianija.

Preden bodo nastale umetniške fotografije te velike italijanske zvezde, se bo igralka podvrgla shujševalni kuri. Fotografije bodo posneli v Los Angelesu, poleg Lorenove pa bodo lahko tisti, ki bodo koledar kupili, občudovali še Hilary Swank, Naomi Watts in Charlotte Gainsbourg.

Za Pirellija so se v 40 letih izhajanja med drugim fotografirale mnoge zvezde iz sveta filma in manekenstva, med njimi tudi Naomi Campbell in Monica Bellucci. Sicer pa so gledalci le malokrat imeli možnost videti Sophio Loren v golih scenah. Najbolj znan je njen striptiz v filmu Marcella Mastroiannija Včeraj, danes in jutri iz leta 1963, od tedaj pa je igralka vedno zavračala, da bi se gola pojavila pred kamero.

Prvič so koledar izdali davnega leta 1964, tema prvega Pirellija pa je bila Počitnice na plažah Majorke. Prve, ki so se fotografirale za znameniti koledar, pa so bile Jane Lumb, Sonny Freeman Drane in Marisa Forsyth, ki jih je v svoj objektiv na plažah sredozemskega otoka ujel fotograf Robert Freeman. In od treh deklet ter enega fotografa je nastala zgodovina, ki je ovekovečena celo v knjigi.