Sancho (z vklenjenimi rokami) med preiskavo tajske policije. Foto: Reuters
Sancho (z vklenjenimi rokami) med preiskavo tajske policije. Foto: Reuters

Policija je v smeteh na turističnem otoku Koh Phangan v vrečah odkrila posmrtne ostanke. Po analizi DNK-ja so umrlega identificirali kot 44-letnega kolumbijskega kirurga Edwina Arrieto Arteago.

Kmalu zatem so kot glavnega osumljenca aretirali 29-letnega Daniela Sancha Bronchala. Tajsko tožilstvo ga je obtožilo "naklepnega umora ter odstranjevanja in skrivanja delov telesa, da bi prikril smrt žrtve", je sporočil policijski general Saranyu Chamnanrat.

Policija je osumljenca v nedeljo v sklopu preiskave odvedla na sedem krajev, vključno s turistično plažo, kjer so odkrili vrečke s posmrtnimi ostanki umrlega.

Preiskava sicer še vedno poteka, vendar naj bi Sanchno po navedbah tajske policije na prvem zaslišanju v ponedeljek že priznal krivdo.

Španski kuhar je v domovini sicer še bolj kot po posnetkih na YouTube znan zaradi svoje družine, saj je sin priljubljenega igralca Rodolfa Sancha Aguirra in igralke Silvie Bronchalo. Njegova družina je prosila za zasebnost v teh "težkih trenutkih maksimalne zmede".

Osumljenec in žrtev naj bi bila partnerja

Daniel Sancho je sicer po neuradnih informacijah na otoku Koh Phangan preživljal dopust. Britanski tabloidi navajajo neuradne informacije, da sta bila s kolumbijskim plastičnim kirurgom ljubimca in sta se na otoku udeleževala t. i. zabav ob polni luni. Tajski mediji so predvajali tudi posnetke varnostnih kamer, na kateri sta osumljenec in žrtev skupaj potovala z motociklom.