Mariah s svojo mamo in hčerko Monroe leta 2015, ko je prejela svojo zvezdo na Pločniku slavnih. Foto: AP
Mariah s svojo mamo in hčerko Monroe leta 2015, ko je prejela svojo zvezdo na Pločniku slavnih. Foto: AP

Mariah Carey je z javnostjo delila družinsko tragedijo. "Moje srce je zlomljeno, saj sem prejšnji konec tedna izgubila mamo," je dejala ameriška zvezdnica. Dodala je, da ne žaluje samo za mamo Patricio, ampak je na žalost po tragičnem razpletu dogodkov isti dan umrla tudi njena 63-letna sestra Alison. Več podrobnosti o vzrokih smrti ni znanih.

Z grammyjem nagrajena pevka je dejala, da se sicer počuti blagoslovljeno, ker je preživela nekaj časa s svojo 87-letno mamo teden pred njeno smrtjo. 55-letnica je v teh težkih časih vse prosila za spoštovanje njene zasebnosti, poroča BBC.

Odnos z materjo naj bi ji povzročil "veliko bolečine in zmede"

Odnos Carey tako z mamo kot tudi s sestro je bil sicer zapleten, o čemer je tudi javno spregovorila, predvsem se je o tem podrobno odprla v svojih spominih The Meaning of Mariah Carey iz leta 2020.

V knjigi je ena najuspešnejših pevk na svetu zapisala, da ji je odnos z materjo, ki je bila operna pevka in vokalna trenerka irsko-ameriškega rodu, povzročil "veliko bolečine in zmede". Ko je odraščala, so imele kritike njene mame nanjo velik vpliv, med njima pa naj bi prevladovalo predvsem tekmovanje. Kot je zapisala, "poklicno ljubosumje prihaja z uspehom, a ko je ta oseba tvoja mati in se ljubosumje razkrije pri tako rosnih letih, je še posebej boleče."

Spregovorila je tudi o globoki ljubezni, ki jo je ne glede na vse imela do svoje matere, ki ji pripisuje zasluge, da jo je izpostavila glasbi. "Moji mami Pat, ki je pri vsem tem po mojem mnenju dejansko naredila najboljše, kar je lahko. Rada te bom imela najbolj, kot lahko, vedno," je zapisala v posvetilu.

Alison jo je po objavi spominov tožila

V svojih spominih se je odprla tudi o svoji starejši sestri Alison. Od nje in svojega brata Morgana se je namreč odtujila, saj naj bi bilo po njenih besedah zanjo "čustveno in fizično varneje, da z njima nima nobenega stika".

Alison je sicer po objavi spominov Carey zaradi "neizmerne čustvene stiske" tožila za 1,2 milijona dolarjev (približno 1,1 milijona evrov) in sestro označila za maščevalno.

Oče Mariah Carey Alfred je leta 2002 umrl za rakom v starosti 72 let.