Med letoma 2001 in 2015 je bil poročen s Coro. Foto: EPA
Med letoma 2001 in 2015 je bil poročen s Coro. Foto: EPA

Brat sedemkratnega svetovnega prvaka Michaela je na družbenih omrežjih delil fotografijo, na kateri s francoskim poslovnim menedžerjem Etiennom objeta opazujeta sončni zahod. "Najlepše v življenju je, ko imaš ob sebi pravega partnerja, s katerim lahko deliš vse," je zapisal nekdanji dirkač formule ena Ralf Schumacher.

"Ta korak je bil zanj dejanje osvoboditve in samosprejemanja. Je bila pogumna odločitev, ki je v njem dolgo zorela, in zdaj je poln ponosa in samozavesti," je v komentarjih zapisala njegova prijateljica, nemška igralka Carmen Geiss, ki ga že dolgo pozna, in poudarila, da ima Etienne najboljšega partnerja, kar jih je. Obenem je dodala, da je srečna, da lahko Ralf po dveh letih končno pokaže svojo ljubezen svetu.

Ralf, ki je med letoma 1997 in 2007 vozil za Jordan, Williams in Toyoto na 180 dirkah F1 ter dosegel šest zmag in 27 stopničk, je bil med letoma 2001 in 2015 poročen s Coro, s katero ima sina Davida. "Zelo sem vesel, da si končno našel nekoga, ob komer se res počutiš udobno in varno," je na družbenih omrežjih zapisal 22-letnik in mu zaželel vse najboljše.

Motošport vedno bolj raznolik

Odločitev 49-letnika, da novico deli s svetom, naj bi bila po poročanju Guardiana pomembna, saj dokazuje, v kolikšni meri motošport postaja vse bolj sprejemajoč in raznolik, za kar si v zadnjih letih formula ena tudi prizadeva.

Med drugim želi spodbujati vključenost skupnosti LGBTQ+ ter enakosti v športu in širši industriji tudi z organizacijo Racing Pride, ki je bila ustanovljena leta 2019 in je prejela tudi podporo voznikov in ekip F1 ter različnih organizacij.

Samo dva druga dirkača F1 sta od začetka prvenstva leta 1950 razkrila, da sta homoseksualca. Mike Beuttler, ki je vozil med letoma 1971 in 1973 ter umrl leta 1988, in Lella Lombardi, Italijanka, ki je sodelovala na 17 dirkah med letoma 1974 in 1976 ter ostaja edina ženska, ki je osvojila točke v prvenstvu.

Poleg Moore in Eaton je ambasadorka Racing Prida tudi transspolna voznica Charlie Martin

V drugih motociklističnih disciplinah je vedno več voznikov odkritih glede svoje spolne usmerjenosti. Med njimi so tudi nekdanje voznice vseženskih tekem W Series Sarah Moore, Abbie Eaton in Jess Hawkins. Poleg Moore in Eaton je ambasadorka Racing Prida tudi transspolna voznica Charlie Martin, ki je leta 2019 povedala, da je zanjo zelo pomembno, da javno promovira inkluzivnost v športu, to vidi kot svojo dolžnost.

Mário Manuel Veloso de Araújo Cabral, ki je sodeloval na petih velikih nagradah formule ena in je leta 2020 umrl pri 86 letih, je pri 75 letih delil, da je biseksualec.

Hurley Haywood, Američan, ki je tekmoval med letoma 1971 in 2012 ter je trikrat zmagal na dirki 24 ur Le Mansa in petkrat na dirki 24 ur Daytone, je leta 2018 povedal, da ga privlačijo moški. Pred tem naj bi se bal, da bi to negativno vplivalo na njegovo dirkalno kariero.