Jelušićeva ostaja na belih strminah, čeprav se za nekaj časa poslavlja od tekmovanj. Foto: MMC RTV SLO
Jelušićeva ostaja na belih strminah, čeprav se za nekaj časa poslavlja od tekmovanj. Foto: MMC RTV SLO

"Zjutraj se zbudim in skoči v kopalke ter se do večera preselim na plažo. Tam je moja najboljša prijateljica knjiga. V zadnjih dveh tednih sem jih prebrala šest. Zdaj je konec s tem, kajti sledi učenje za predzadnji izpit," je dejala Jelušićeva.

Jelušićeva, veliki up hrvaškega ženskega smučanja, že nekaj časa zaradi težav z astmo spremlja belo karavano le kot opazovalka. 25-letnica pa ne sedi doma. Sploh ne poleti. Mesec dni se je mudila v Združenih državah Amerike, nato je obiskala Pariz in na koncu pristala na Krku. "Na Krku ima naša družina apartma in tam tradicionalno letujem zadnjih deset let. Malo sem se tudi naveličala potovanj in sem si zaželela mamine kuhinje," je dejala Jelušićeva za Večernji list.

Pohvalila se je, da se tudi sama znajde za štedilnikom. Kuha od svojega 14. leta in zase pravi, da je velika mojstrica v kuhi enolončnic in peki kolačev.

Astma jo je oddaljila od profesionalnega smučanja, toda, kot pravi sama, na morju nima težav s tem. Jelušićeva plava, vozi kolo in je ne skrbi, da bi izgubila formo. "Še vedno se lahko oblečem v kavbojke iz sedmega razreda. In še bom smučala, ne glede na to, da imam premor. Le da bom to počela rekreativno. In že zdaj sklepam dogovore, ki so povezani s smučanjem," je priznala Jelušićeva.