Foto: AP
Foto: AP

"Imel sem slikanje, a je slika zgrešila. In seveda, ko pomisliš, da je morda kaj narobe, te je tudi strah, da je kaj narobe," se za ameriški People spominja zvezdnik filma Hudičevka v Pradi, ki je zaradi raka dojke leta 2009 izgubil svojo prvo ženo Kate.

Sorodna novica Nova TV-uspešnica: Stanley Tucci odkriva italijansko kulinariko

Dve leti je živel s hudimi bolečinami v čeljusti, preden so njegovo stanje diagnosticirali leta 2017 – zdravnik je povedal, da ima tri centimetre velik tumor na dnu jezika. "Niso mogli narediti operacije, ker je bil tumor tako velik. Čudež je, da ni uspel metastazirati. Tako dolgo je bil v meni."

Prestal je 35-dnevno zdravljenje z obsevanjem in sedem kemoterapij, ki so uničile njegova čuta za okus in vonj, zaradi tega ni mogel jesti, odvisen je bil od cevi za hranjenje.

Nekaj ​​mesecev po koncu zdravljenja leta 2018 je počasi začel pridobivati ​​moč in sposobnost prehranjevanja, kar je bilo zanj takrat "najvznemirljivejša stvar na svetu".

61-letni Tucci je danes zdrav, živi v Londonu z ženo Felicity, ki je starejša sestra igralke Emily Blunt. Ravno ženi se je v osebni izpovedi za People poklonil. "Felicityjina pozornost, naklonjenost in spodbuda so me prepeljali skozi to."

Tucci, ki ima s Felicity triletno hčerko Emilio in sedemletnega sina Mattea, iz prvega zakona pa ima tri odrasle otroke, uživa v strasti do kulinarike v svoji CNN-ovi seriji o hrani in potovanjih Searching for Italy (to pomlad prihaja druga sezona na male zaslone).

Kljub nekaterim dolgotrajnim učinkom zdravljenja raka – nekatera živila imajo še vedno "čuden" okus in začinjene jedi so neužitno boleče – se Tucci vrača h gurmanskemu načinu življenja in uživa v svoji dolgoletni strasti do kuhanja in pijače.

"Zame bi bil popoln prost dan, če bi šel na kmečko tržnico, kupil kup hrane, začel kuhati, se igral z otroki. Potem pa naj pridejo ljudje na večerjo. Zame je to odličen dan," je še povedal, kako najraje preživlja prosti čas.