Foto: Reuters
Foto: Reuters

Donacijo v višini pol milijona funtov je namenil organizaciji The Black Heart Foundation, ki je dejala, da gre za resnično neverjeten prispevek raperjeve fundacije Merky. "To priča o njegovi viziji in zavezanosti k temu, da kakovostno izobrazbo lahko dobijo tudi ambiciozni in delovni ljudje, ki morda izhajajo iz okolij v slabšem položaju. Z njegovo pomočjo bomo lahko pomagali še približno 50 osebam, s čimer bo skupno število prejemnikov štipendije naraslo do 250."

Organizacija The Black Heart Foundation je bila ustanovljena leta 2013 in finančno pomaga tistim, ki si sicer ne bi mogli privoščiti visoke izobrazbe. Kot poroča The Guardian, so prejšnji prejemniki njihovih štipendij denar izkoristili za potovanja do oddaljene šole, nekateri so se uspeli izšolati za pilote ... Pravijo, da so jim s tem omogočili priložnost, da so se osredotočili zgolj na izobraževanje in jim ni bilo treba skrbeti, da morajo zaradi finančne nestabilnosti zraven še delati.

V desetih letih bo prispeval 10 milijonov

To je bila prva donacija v sklopu Stromzyjeve zaveze, da bo v naslednjih desetih letih v dobrodelne namene skupno prispeval več kot 10 milijonov funtov. Denar želi nameniti različnim organizacijam, ki se v Veliki Britaniji borijo za zmanjšanje rasne neenakosti.

Fundacijo Merky raper ob pomoči menedžerja nadzoruje in vodi sam, omogoča pa mu različne oblike dobrodelnosti. Že nekaj let denimo v sklopu štipendijskega sklada izbere dva temnopolta študenta, ki jima pokrije celotne stroške šolanja na univerzi v Cambridgeu, hkrati pa jima nekaj denarja nameni tudi za stroške bivanja.