39-letni športni veteran, ki se pogosto primerja z divjo živaljo na igrišču, je zdaj na Švedskem zaradi tega skoraj desetletje starega greha na udaru medijev in javnosti.

Sorodna novica 1200 dolarjev za zebro, 35.000 za leva – kontroverzni lovski turizem v Afriki

Švedski časopis Expressen navaja, da je Ibrahimović leta 2010 pridobil lovsko dovoljenje, slabo leto pozneje pa že ubil leva v afriški divjini.

Levi sicer v Afriki povsod niso na seznamu ogroženih živali, so pa na seznamu "ranljivih" živalskih vrst.

Lov na leve je v Južni Afriki dovoljen in močno priljubljen, zlasti med premožnimi Zahodnjaki, pod pogojem, da ima lovec vsa ustrezna dovoljenja.

Obožuje živalske metafore

V sklopu svoje preiskave so pri časopisu Expressen vzeli pod drobnogled skupno 82 lovcev iz Švedske, ki so domov uvozili trofeje.

Kot še poročajo, je lev, ki ga je ustrelil Ibrahimović, več kot leto dni preživel v ogradi, preden so ga izpustili v divjino, kjer ga je nogometaš ustrelil. Dele njegovih posmrtnih ostankov so nato poslali na njegov dom v Malmöju.

Nekdanji napadalec ekip Manchester United, Barcelona in Paris Saint-Germain ima sicer na svojem hrbtu orjaško tetovažo rjovečega leva. Pred pol leta je tudi na svojem Instagramu objavil fotografijo krvavega leva po milanskem derbiju, na katerem je z dvema zadetkoma strl Inter z 2:1. "Jaz sem kot ta lev," je pripisal.