Meghan in Harry sta z Netflixovo serijo dvignila precej prahu v Združenem kraljestvu. Foto: EPA
Meghan in Harry sta z Netflixovo serijo dvignila precej prahu v Združenem kraljestvu. Foto: EPA

"Pri časopisu The Sun obžalujemo objavo tega prispevka, iskreno nam je žal," so zapisali. Kolumno so odstranili s spletne strani in iz arhiva.

Clarkson je v kolumni zapisal, da Meghan Markle "sovraži na celični ravni" ter da "sanja o dnevu, ko bo (Meghan) prisiljena gola paradirati po ulicah vseh mest v Veliki Britaniji, medtem ko bodo množice vzklikale 'sramota!' in vanjo metale kepe iztrebkov".

Kolumno je sprožila veliko ogorčenja po Združenem kraljestvu. Britanska organizacija za medijske standarde (IPSO) je prejela skoraj 21.000 pritožb bralcev, kar je največ po ustanovitvi organa leta 2014, poroča BBC.

Sorodna novica Sovražna Clarksonova kolumna, uperjena proti Meghan, prejela rekordno število pritožb

Poslanka Caroline Nokes je uredniku člana napisala pismo, v katerem je opozorila, da tovrstni prispevki prispevajo k ozračju sovraštva in spodbujajo nasilje nad ženskami. Pismo je podpisalo 60 britanskih poslancev.

Clarkson bo "v prihodnje bolj previden"

Clarkson, znan po vodenju avtomobilistične oddaje oddaje Top Gear, se kljub številnim kritikam, med drugim tudi lastne hčere, ni opravičil. Je pa sporočil, da je "grozljivo, da je povzročil toliko bolečine" in dodal, da bo "v prihodnje bolj previden".

Meghan in Harry, vojvodinja in vojvoda Susseška, sta decembra v Združenem kraljestvu znova dvignila veliko prahu, saj je na Netflixu izšla njuna serija Harry & Meghan, v kateri sta večkrat kritizirala britansko kraljevo družino in tabloidne medije.