Tajči je hrvaškim medijem zaupala, kako se veseli, da bo znova obiskala države nekdanje Jugoslavije. Foto: YouTube
Tajči je hrvaškim medijem zaupala, kako se veseli, da bo znova obiskala države nekdanje Jugoslavije. Foto: YouTube
Tajči
Tajči je leta 1990 nastopila na Evroviziji s pesmijo Hajde da ludujemo. Foto: YouTube

Budno spremljajo pevkin profil na Facebooku in zadovoljno poročajo, kako je Tajči uživala v tednu dni, ki ga je preživela v domovini, zdaj pa se je vrnila v ZDA. Pevka namreč živi v Cincinnatiju v zvezni državi Ohio kot Tatiana Cameron, na Hrvaško pa se je sredi februarja vrnila zato, da bi predstavila svojo "comeback" turnejo Ludujemo s dušom, ki se bo začela 14. oktobra v zagrebški Areni, dan pozneje bo v Beogradu, 21. oktobra v Sarajevu, 23. oktobra v Splitu, sklenila pa jo bo 28. oktobra, ko bo pela nam Slovencem!

Tajči, s pravim imenom Tatjana Matejaš, se je rodila leta 1970 v Zagrebu, leta 1990 pa je pometla s konkurenco na jugoslovanskem izboru za Evrovizijo in pesem Hajde da ludujemo, s katero je nato na evrovizijskem finalu zasedla 7. mesto, jo je izstrelila med zvezde. Slavo je še utrdila z uspešnicama, kot sta Dvije zvijezdice in Moj mali je opasan, vojna vihra, ki je nato zajela Balkan, pa jo je na vrhuncu slave odnesla čez lužo, kjer si je ustvarila novo življenje.

Vera ji je pomagala najti mir
V iskanju notranjega miru se je zatekla k molitvi in med obiskom pri sestrah karmeličankah v Los Angelesu spoznala svojega poznejšega moža Matthewa Camerona, ki jo je spodbudil, naj skozi glasbo pove svojo zgodbo - začela je ustvarjati drugačno glasbo, z drugačnimi besedili, ki jih še danes poje, in prireja koncerte po cerkvah - v zakonu pa so se jima rodili sinovi Dante, Evan in Blais.

Oboževalci je še niso pozabili
Tajči računa na dobro obiskanost jesenske turneje, saj je že leta 2006 v Bosni in Hercegovini pripravila odmeven koncert, ki se ga je udeležilo kar 35.000 ljudi. A v hrvaški javnosti že krožijo namigovanja, da se Tajči ne vrača zaradi nostalgije, pač pa zaradi hudih denarnih težav, ki naj bi jo pestile, ter da so novi koncerti zgolj in samo sredstvo za polnjenje (baje čisto prazne) družinske blagajne.

V spodnjih videoposnetkih se lahko v objem nostalgije vrnete z uspešnicami Hajde da ludujemo, Dvije zvijezdice in Moj mali je opasan, s katerimi je Tajči tudi zaslovela.