Pete in Amy sta samo prijatelja, a Blake se v zaporu počuti odrinjenega. Foto: EPA
Pete in Amy sta samo prijatelja, a Blake se v zaporu počuti odrinjenega. Foto: EPA

Utemeljitev za obtožbe proti Johnu Blagroveu in Cari Burton je videoposnetek, ki je po spletu zakrožil pred meseci in na katerem naj bi težavna pevka kadila crack. Obtoženca, ki naj bi Amy dostavljala kokain in ekstazi, se bosta morala na sodišču zglasiti prvega julija.

Policija je začela primer raziskovati po tem, ko je The Sun januarja objavil fotografije iz omenjenega posnetka. Detektivi pravijo, da Winehouseove ne bodo obtožili.

Blake bi plačal za napad na Peta
Zadnje dni pa na Otoku razburja novica, da ja Amyjin mož Blake Fielder-Civil sojetniku v kaznilnici Pentonville ponudil denar - zajetnih 30.000 evrov, da bi pretepel Dohertyja, na katerega je ljubosumen. Blake naj bi bil namreč prepričan, da ga Amy vara s težavnim rockerjem, s katerim pa sta samo prijatelja. Richard Lyttle, nekdanji vratar, ki skupaj z Blakom sedi v ječi, mamljive ponudbe ni sprejel in je Fielder-Civila ob odhodu iz zapora celo prijavil.

Pete, ki je tudi sam odslužil zaporno kazen v Pentonvilleu, je trenutno na turneji v Nemčiji in je v televizijski izjavi do Blaka pokazal veliko razumevanja, saj pravi, da "pozna njegovo stisko".