Foto: EPA
Foto: EPA

Zdaj 38-letnica, ki je bila z legendo golfa v intimni zvezi skoraj šest let, je dokument vložila prek svojega odvetnika Benjamina Hobasa v floridskem okrožju Martin.

Erica Herman je bila Woodsova uslužbenka v restavraciji 15-kratnega zmagovalca turnirjev major The Woods Jupiter. "Gospod Woods je bil šef gospe Herman," je zapisal odvetnik tožnice. Ob tem je dodal: "Glede na sam prikaz dogodkov gospoda Woodsa ji je naložil v podpis pogodbo o nerazkritju informacij kot pogoj, da obdrži službo, ko je začela imeti spolni odnos z njim. Če šef svojemu zaposlenemu postavlja drugačne delovne pogoje zaradi njunega spolnega odnosa, je to spolno nadlegovanje." 47-letni Woods in njegova pravna ekipa sta že vložila dokumente, ki trdijo, da z uslužbenko ni imel sklenjenega dogovora.

Ta je oktobra, ko sta se razšla, tožila Woodsa v povezavi s souporabo njegove rezidence leta 2017. Po njenih besedah je z Woodsom sklenila ustno najemno pogodbo za souporabo rezidence na Floridi. Povedala je, da ji v nasprotju z dogovorom po razhodu ni več dovolil bivati v rezidenci, zato je zahtevala več kot 30 milijonov dolarjev odškodnine, poroča STA.

Prisilil naj bi jo v podpis pogodbe o nerazkritju

"Tiger Woods, mednarodno poznani športnik in ena najvplivnejših osebnosti v svetovnem športu, se je odločil za spolno razmerje s svojo uslužbenko, nato pa jo je – po njenih besedah – prisilil, da o tem podpiše pogodbo o nerazkritju podatkov, ali pa bo odpuščena iz službe," je zapisano v sodnih dokumentih. V spisih je še navedeno: "In ko je postal nezadovoljen z njunim spolnim odnosom, jo je prevaral, da je zapustila svoj dom, jo zaklenil ven, ji vzel denar, hišne ljubljenčke in osebno lastnino ter jo poskušal prisiliti, da je podpisala drugačno pogodbo o nerazkritju podatkov."

Odvetnik Erice Herman zatrjuje, da jo je Woods najprej pozval, naj pripravi kovčke, češ da se bosta za konec tedna odpravila na Bahame, kamor sta pogosto potovala. Z Woodsom sta se po njenih trditvah odpeljala na letališče, a namesto da bi se z njim vkrcala na letalo, ji je rekel, naj se pogovori z njegovim odvetnikom.

Uspešen na igrišču, izven nekoliko manj. Foto: EPA
Uspešen na igrišču, izven nekoliko manj. Foto: EPA

Sprva mu nadlegovanja ni očitala

"Nato ji je zvezdnikov kalifornijski odvetnik nenadoma rekel, da ne gre nikamor, da ne bo nikoli več videla Woodsa, da so jo zaklenili iz hiše in da se ne more vrniti. To pomeni, da ne bi mogla več videti otrok ali svojih hišnih ljubljenčkov," je zapisano v prijavi. Nato so jo prosili, naj podpiše pogodbo o nerazkritju ter nov arbitražni dogovor, kar je zavrnila, piše STA.

Erica Herman v prvotni prijavi ni podala konkretnih trditev o spolnem nadlegovanju, v tožbi, vloženi proti Woodsu 6. marca, pa je bil priložen obrazec z vprašanjem, "ali ta primer vključuje obtožbe o spolni zlorabi", njen odvetnik pa je odgovoril z "da".

"Najemodajalec je razpoložljivost svojega stanovanja pogojeval s spolnim odnosom s sonajemnico," piše v dokumentu, ki ga je pridobil britanski tabloid. "To ravnanje pomeni spolno nadlegovanje po zveznih in floridskih zakonih," še navaja STA.