Foto: AP
Foto: AP

Igralec je leta 2022 med "suhim januarjem," mesecem brez alkohola v Veliki Britaniji, spoznal, kako močno je alkohol vplival na njegovo življenje, in o tem tudi odkrito spregovoril. "Zgodba je precej običajna. Preveč sem pil. Bil sem tip človeka, ki se nikakor ni mogel ustaviti pri samo enem pivu. Vedel sem, da bom imel nekaj časa težave," je pred izidom svoje znamke alkoholne pijače povedal za Forbes.

Potem ko je ugotovil, da je "Suhi januar" (akcija na pobudo Alcohol Change UK, ki Britance spodbuja, naj se prvi mesec v letu vzdržijo alkohola), presenetljivo težak, se je odločil izziv podaljšati do februarja. "Februar ni bil nič lažji. Potem sem se odločil, da ne pijem niti v marcu, in sem si nekako rekel, da če lahko zdržim šest mesecev brez pitja, pridem do prvega junija, ko je moj rojstni dan. Tako bi si dokazal, da nimam težav," je še dejal Holland.

Igralcu je uspelo, prvega junija se je počutil mnogo bolje kot v preteklih letih. Mejnik ga je navdihnil, da je trajno opustil alkohol: "Bilo je zelo težko, to je bila najtežja stvar, kar sem jih kdaj naredil in nedvomno največji dosežek v mojem življenju. Zelo sem ponosen, da sem danes trezen."

Pridružil se je vrsti zvezdnikov s svojimi pijačami

Več kot dve leti po odločitvi, da opusti alkohol, je Holland svoj dosežek uporabil še za morebiten posloven uspeh. Ob pomoči ene izmed britanskih pivovarn je izdal svoje brezalkoholno pivo. Podjetje med postopkom varjenja uporablja maltozno negativne kvasovke, tako da lahko pivo fermentira kot običajno, a ob tem ne proizvaja alkohola.

Za zdaj so v igralčevi liniji pijač na voljo tri brezalkoholna piva: Kingston Golden Pils, Edge Hill Hazy IPA in Noon Wheat. Medtem ko mora trg brezalkoholnega piva prehoditi še dolgo pot, preden bo v koraku s svojo alkoholno alternativo, ta stalno raste. Lani je bil svetovni trg brezalkoholnih piv vreden okoli 31,5 milijarde evrov. Holland se je tako pridružil vrsti zvezdnikov s svojo pijačo, a se večina odloči za izdajo alkoholnih. Med brezalkoholnimi pijačami znanih oseb je gotovo najbolj priljubljen peneči rose kot alternativa izjemno popularni alkoholni različici.