Rip Torn ima dolgo zgodovino težav z alkoholom. Tokrat je v vinjenem stanju vlomil v banko in mahal z nabito pištolo. Foto: EPA
Rip Torn ima dolgo zgodovino težav z alkoholom. Tokrat je v vinjenem stanju vlomil v banko in mahal z nabito pištolo. Foto: EPA

Državna policija je igralca, znanega po vlogi agenta Zeda iz filmov Možje v črnem, aretirala v banki Litchfield Bancorp. Med drugim so ga obtožili vloma ter posedovanja orožja brez dovoljenja in v vinjenem stanju. Naložili so mu varščino 100.000 dolarjev.

Igralec z raskavim glasom se je z imenom Elmore Rual Torn rodil leta 1931. Bratranec igralke Sissy Spacek je bil leta 1984 nominiran za najboljšo stransko vlogo v filmu Cross Creek, biografski film o avtorici knjige The Yearling, Marjorie Kinnan Rawlings. Dobil je tudi emmyja za vlogo Artieja v The Larry Sanders Showu, nazadnje pa se je pojavil v humoristični nanizanki 30 Rock v vlogi televizijskega direktorja Dona Geissa.

Tri aretacije zaradi vožnje v vinjenem stanju
Že lani so policisti Torna v Connecticutu, kjer živi, ustavili zaradi vožnje v vinjenem stanju in mu naložili obisk izobraževanja o škodljivosti uživanja alkohola, pred tem pa je bil zaradi vožnje pod vplivom alkohola dvakrat aretiran v New Yorku. Videoposnetek ene izmed aretacij se je znašel v javnosti: na njem igralec preklinja policiste in noče odklanja preizkus treznosti.

Torn je bil prvič poročen z igralko Ann Wedgeworth, v zakonu se jima je rodila hčerka. Po ločitvi se je poročil z oskarjevko Geraldine Page, ki pa je leta 1987 umrla. Z njo ima tri otroke. Trenutno je poročen z igralko Amy Wright, s katero imata dve hčerki.