Scottov tiskovni predstavnik je dejal, da so
Scottov tiskovni predstavnik je dejal, da so "v neposredni komunikaciji s tamkajšnjimi pariškimi oblastmi, da bi hitro rešili to zadevo". Foto: Reuters

Ameriški raper Travis Scott je te dni – kot marsikdo od znanih – zaradi olimpijskih iger v Parizu. Tam si je ogledal tudi polfinalni košarkarski dvoboj med Združenimi državami Amerike in Srbijo.

Zvezdnik pa je pozneje zašel v nekaj težav. V hotel Georges V je policija prišla, ker je hotelsko osebje prijavilo nasilje nad varnostnikom. Po besedah pariškega državnega tožilstva se je glasbenik prepiral s svojim telesnim stražarjem, do njega naj bi postal nasilen. Posredoval je hotelski varnostnik. Nekatere priče trdijo, da je bil 33-letnik opit.

Policija, ki ga je aretirala in odpeljala v pripor, ga je že izpustila na prostost. Po mnenju policistov naj bi namreč šlo za "manjši incident". Tako ga tudi niso kazensko ovadili, vse obtožbe so bile opuščene, poroča AP.

Pariško tožilstvo je sicer sporočilo, da je med olimpijskimi igrami izvedlo že približno 471 aretacij, ki so vključevale bodisi incidente na prizoriščih olimpijskih prireditev bodisi posameznike, ki so bili posebej prisotni na igrah. Od tega je v 23 primerih šlo za mladoletne osebe.

Junija so Scotta, ki je bil več let v zvezi s Kylie Jenner in ima z njo tudi dva otroka, v Miamiju aretirali zaradi obtožb vdora na posest in razgrajanja v opitem stanju. Vpleten je bil tudi v "nered na jahti", njegov odvetnik je pozneje trdil, da je šlo za "nesporazum". Leta 2023 je bil Scott obtožen napada na zaposlenega v nočnem klubu v New Yorku, a naj bi pozneje s klubom dosegel poravnavo.