Vesel nasmeh, namenjen Carlinemu trebuščku. Foto: Reuters/EPA
Vesel nasmeh, namenjen Carlinemu trebuščku. Foto: Reuters/EPA
Carla Bruni-Sarkozy
Če bo nosečnost Brunijeve potrjena, bo Nicolas Sarkozy postal prvi francoski predsednik v zgodovini, ki bi postal oče med predsedniškim mandatom. Foto: Reuters/EPA

Žena francoskega predsednika Nicolasa Sarkozyja je ob vrhu G8 danes v Deauvillu sprejela žene voditeljev držav skupine G8, pri tem pa je bila oblečena v belo obleko, v kateri je bilo jasno videti, da je noseča.

Med sprejemanjem ene izmed povabljenk je nasmejana Brunijeva široko razprla roke in tako pokazala okoli trebuha oprijeto obleko, v nekem trenutku je med pogovorom z eno izmed soprog pokazala na svoj trebuh, med poziranjem za uradno fotografiranje pa je čezenj položila roke, kar so si predstavniki sedme sile takoj razložili kot zaščitniško gesto.

A kljub vsemu francoski predsedniški par vesele novice še ni uradno potrdil, čeprav jo je pred desetimi dnevi v pogovoru za nemški časnik Bild že razkril Sarkozyjev oče Pal. Francoska prva dama sicer že ima devetletnega sina Aureliena z nekdanjim partnerjem, Sarkozy pa ima iz svojih prvih dveh zakonov že tri otroke.

Tudi ženam ne bo dolgčas
Brunijeva med vrhom G8 pripravlja posebni program za spremljevalke voditeljev držav skupine G8. Danes popoldne bo tako srečanje, katerega tema je boj proti nepismenosti, v petek pa bo francoska prva dama gostila večerjo, posvečeno pogovorom o boju proti aidsu.

Srečanja v Deauvillu se nista udeležili žena ameriškega predsednika Baracka Obame, ki se je po obisku v Veliki Britaniji že vrnila v ZDA, in žena britanskega premierja Davida Camerona. Samantha Cameron je po navedbah tiskovnega predstavnika Downing Streeta ostala v domovini, kjer skrbi za nekajmesečno hčerko Florence, ki je še premlada za potovanja, poroča AFP.