Da je bila pevka videti popolno, sta skrbela kar dva pomočnika - kot se za divo spodobi, seveda. Foto: Reuters
Da je bila pevka videti popolno, sta skrbela kar dva pomočnika - kot se za divo spodobi, seveda. Foto: Reuters
Na slovesnosti ob razkritju zvezde sta mamo spremljala dvojčka Moroccan in Monroe. Rodila sta se v zakonu z Nickom Cannonom. Foto: Reuters

45-letna pevka, ki je prav tako kot po svojem izjemnem glasu znana po precej zvezdniškem vedenju, je dobila 2.556. zvezdo na Pločniku slavnih, pri tem je zanimivo, da jo je pred njo dobila celo (manj znana in uspešna) mehiška zvezdnica telenovel Thalia, ki je poročena z nekdanjim pevkinim možem Tommyjem Mottolo.

Na slovesnosti ob odkritju zvezde sta popdivo spremljala njena otroka, dvojčka Moroccan Scott in Monroe Cannon, ne pa tudi njun oče in pevkin nekdanji mož Nick Cannon, s katerim se je razšla lani.

Izjemne glasovne sposobnosti
Mariah se je rodila 27. marca leta 1970 v mestu Huntington. Glasbeni talent je podedovala po mami Patricii Hickey, ki je bila operna pevka. Pri šestih letih je prvič nastopila in očarala tudi mamine prijateljice, saj je z lahkoto natančno odpela vse tone. Njen glas ima razpon kar petih oktav, večkrat pa je bil deležen oznake najboljši glas vseh časov.

Po končani srednji šoli se je Mariah preselila v New York in končala kozmetično šolo, prvi večji preboj na glasbenem področju pa je dosegla, ko so jo izbrali za spremljevalni vokal ameriške pevke Brende K. Starr. Prav Brenda je bila tista, ki je Careyjevi pomagala na poti do zvezd, saj je njen demoposnetek predala Tommyju Motoli, takratnemu direktorju glasbene založbe Columbia Records. Motola je bil navdušen in kmalu je Mariah podpisala prvo glasbeno pogodbo, zgodila pa se je tudi prva velika ljubezen.

Pevkin debitantski album s preprostim naslovom Mariah Carey je izšel leta 1990 in (zaradi dobre medijske promocije) dosegel izjemen uspeh - kar štiri pesmi so dosegle vrh Billboardove lestvice (Vision of Love, Love Takes Time, Someday in I Don't Wanna Cry). Naslednje leto je sledil prav tako zelo uspešen album Emotions in leta 1993 še Music Box. Istega leta sta se Mariah in Tommy poročila, številni pa so ugibali, ali je takrat 23-letna Mariah vzela 43-letnega Motolo le zaradi hvaležnosti, ker je iz nje naredil zvezdo. Zakon sta končala leta 1998, saj pevka ni več želela strogega nadzora svojega moža in producenta.

Po ločitvi je končno svobodno zaživela in začela ustvarjati glasbo, ki ji je bila resnično všeč. Dokaz za to je album Butterfly, saj je nanj uvrstila predvsem pesmi r'n'b-ja in hip hopa in ne toliko balad kot v preteklosti. Z vstopom v novo tisočletje pa so se nad Mariah zgrnile težave. Doživela je psihični zlom kar pred očmi javnosti. Nekaj časa se je zdravila celo v psihiatrični bolnišnici, zares pa se je na glasbene odre vrnila leta 2003 z duetom z raperjem Busto Rhymesom za pesem I Know What You Want.

Zadnji album Me. I Am Mariah... The Elusive Chanteuse je izdala lani, medtem pa je postala tudi mama dvojčkov, se ponovno poročila in ločila. Po šestih letih se je njen zakon z enajst let mlajšim možem Nickom Cannonom lani končal. Aprila pa se je pridružila izvajalcem, kot so Celine Dion, Elton John, Rod Stewart in Shania Twain, ki so stalni gostje na odru palače Cezar v Las Vegasu.