Mali York je na svet privekal 27. januarja. Foto: Instagram/Tyra Banks
Mali York je na svet privekal 27. januarja. Foto: Instagram/Tyra Banks

Na fotografiji, ki jo je v nedeljo objavila na Instagramu, je oblečena v preprost siv pulover in pisano naglavno ruto, k prsim pa si privija dojenčka. "To je najsrečnejše valentinovo v mojem življenju. York, očka in jaz vam pošiljamo veliko ljubezni," je zapisala.

Tyra je postala mati pri 42 letih, nikoli ni skrivala, da je želela zanositi že pred časom, in ker ni šlo po naravni poti, je poskusila z umetno oploditvijo.

"Ko sem dopolnila 40 let, je mojo popolno srečo kvarilo le dejstvo, da nisem imela otrok. Glede na to, da sem si res želela postati mama, sem se vsako leto, ko sem bila starejša, prestrašila in vse pogosteje mislila, kaj bom, če mi nikoli ne uspe," je odkrito spregovorila o svojih težavah.

Nikoli ni izgubila upanja
S partnerjem sta dojenčka nazadnje dobila prek nadomestne matere - otroka sta spočela s pomočjo zunajtelesne oploditve (IVF), zarodek pa so nato vsadili v maternico nadomestne matere.

"Navdušena sva, ker sva postala starša. Dobila sva fantka. Pot do njega je bila zelo dolga in zapletena, tega nisem nikoli skrivala, a z Erikom sva vedno verjela, da tudi za naju obstaja luč na koncu predora. Ko se zazrem v čudovite oči svojega sinka, pa še vedno pomislim na vse druge, ki se prav tako borijo z neplodnostjo. Upam, da bodo vsi nekega dne lahko občutili tisto, kar jaz občutim zdaj, ko v rokah držim svoj zaklad, čudežnega sinčka Yorka," je po rojstvu otroka povedala zvezdnica.

Banksova je manekensko kariero začela pri 15 letih, postala je prva temnopolta Američanka na naslovnicah revij GQ in Sports Illustrated, je pa tudi ena izmed prvih članic 'angelske' zasedbe podjetja Victoria's Secret.