Tyra Banks odhaja z manhattanskega kazenskega sodišča. Foto: Reuters
Tyra Banks odhaja z manhattanskega kazenskega sodišča. Foto: Reuters
Barry Green
Barryju Greenu ne bo treba za zapahe, saj ga čaka psihiatrično zdravljenje. Foto: Reuters

Takšno obsodbo proti Bradyju Greenu so na newyorškem vrhovnem sodišču sprejeli dan po tem, ko je Banksova pričala, da se, odkar je Green grozil njeni asistentki, boji za svojo varnost.

"Ko te vidim, te ljubim"
39-letnega Greena so aretirali marca, potem ko se je dvakrat pojavil v manhattanskem studiu, kjer snemajo pogovorno oddajo Banksove, The Tyra Banks Show. Večkrat naj bi klical v uredništvo oddaje, pošiljal Banksovi rože s sporočilom "Ko te vidim, te ljubim" in grozil njeni asistentki.

35-letna Banksova je sodniku Jamesu Burku povedala: "Ne bojim se za življenje, se pa počutim zelo ranljivo. Ne vem, kaj bi se lahko zgodilo." Lepotica, ki je tudi voditeljica resničnostnega šova Ameriški supermodel, je povedala, da si je morala najeti varnostnike, ki jo zdaj spremljajo po restavracijah in kadar se odpravi v kino.

Greenov odvetnik: "Tyra dvori občudovalcem"
A Greena je njegov odvetnik predstavil kot neškodljivega oboževalca in dodal, da Banksova občudovalcem dvori z ustvarjanjem dostopne podobe.

Greena bodo obsodili 18. junija, največja mogoča kazen za takšne prekrške pa je 90 dni za rešetkami. Sodnik Burke pravi, da bo Greenu raje predpisal psihiatrično pomoč.

A. K.