Tyson se podaja v nov posel. Foto: Reuters
Tyson se podaja v nov posel. Foto: Reuters

Boksarjeva "kavarna z dodatki" je odprta že od marca, a si je 57-letni nekdanji svetovni boksarski prvak v težki kategoriji svoj Coffeshop Tyson 2.0 pred kratkim prišel ogledat tudi v živo. Po odprtju svojega prvega lokala v Amsterdamu je razkril, da so se mu "uresničile sanje". Iron Mike, ki je poleg svojega vrhunskega boksanja znan po razvpitem dvoboju z Evanderjem Holyfieldom, v kateri je tekmecu odgriznil del ušesa, se je po koncu kariere lotil posla s pridelavo indijske konoplje. Od leta 2016 je ponosni lastnik 40 hektarjev velikega ranča z marihuano v Kaliforniji.

Leta 2020 je razkril, da mesečno pokadi za približno 38.000 evrov marihuane, povezal pa se je tudi z nekdanjim tekmecem Holyfieldom, saj so v njegovi kavarni na prodaj tudi gumijasti bomboni v obliki ušesa. Vsakemu užitnemu "svetemu ušesu" manjka košček, ki naj bi predstavljal košček Holyfieldovega dejanskega ušesa, ki ga je Tyson odgriznil.

"To sem si vedno želel. Kot najstnik sem bil tukaj v Amsterdamu velikokrat in vedno sem si želel biti del posla s konopljo," je med obiskom povedal za lokalno televizijo AT5. Blagovno znamko konoplje Tyson 2.0 je sprožil oktobra 2021 v sodelovanju s podjetnikom Chadom Bronsteinom. Odprtje kavarne v Amsterdamu je prvi Tysonov podjetniški podvig na evropskem trgu, poroča STA.

Med obiskom je Tyson izkoristil priložnost, da je razkril svoj pogled na uporabo konoplje. "Marihuana je bila neupravičeno označena kot droga. To je demoniziranje," je povedal za časopis De Telegraaf. Povedal je, da osebno uporablja konopljo kot sredstvo proti bolečinam. "V svoji karieri nikoli nisem kadil 'trave', zdaj jo uporabljam izključno zaradi poškodb, ki sem jih dobil med kariero."