Katie Holmes in Tom Cruise sta se pogodila, podrobnosti dogovora pa (še) niso znane. Foto: EPA
Katie Holmes in Tom Cruise sta se pogodila, podrobnosti dogovora pa (še) niso znane. Foto: EPA
Katie Holmes, Suri
Katie Holmes je hotela na vsak način zaščititi svojo hčerko. Foto: EPA

Popoldne je namreč Katiejin odvetnik Jonathan Wolfe potrdil: "Prišlo je do zunajsodne poravnave in sporazum je bil podpisan. Veseli smo za Katie in njeno družino, komaj čakamo, da jo bomo gledali, kako vstopa v novo poglavje svojega življenja. Zahvaljujemo se Tomovim odvetnikom za profesionalnost in vztrajnost, ki sta pripomogli k tej ekspresno hitri rešitvi."

Podrobnosti dogovora niso razkrili, tabloidi pa namigujejo, da je Katie dobila polno skrbništvo nad njuno hčerko Suri, v zameno za to pa se je zavezala, da o zloglasni scientološki cerkvi, katere goreč pripadnik je Tom, ne bo črhnila niti besede.

Katie je skrbelo za Suri
Prav Tomova obsedenost s scientologijo - vero, ki meji že na kult, naj bi bila glavni razlog za ločitev, Katie pa tudi ni več mogla prenašati moževega nadzorovanja vsakega njenega koraka, še bolj pa naj bi jo skrbelo za Suri, ki je aprila dopolnila šest let, ko bi se po pravilih scientološke cerkve morala začeti formalno izobraževati o tej veri, o čemer pa Katie Holmes ni hotela niti slišati.

Poročena sta bila skoraj šest let
Katie Holmes in Tom Cruise sta se poročila leta 2006 na gradu v Italiji, njuno razmerje pa so spremljali številni nenavadni dogodki, od Tomovega skakanja po kavču v oddaji Oprah Winfrey do njune prehitro odrasle hčerke, ki je že pri treh letih nosila čevlje s peto.

Še pred dnevi se je obetalo, da bodo v javnost prišle številne umazane podrobnosti iz obeh taborov, saj je odvetnik Toma Cruisa javno napadel Katie Holmes in jo obtožil, da se ona in njena odvetniška ekipa igrata z mediji ter da si tako želijo pridobiti naklonjenost javnosti. "Drugi strani bomo pustili, da porabijo vse, kar imajo, nato pa bomo imeli mi kaj povedati," je za radio BBC takrat komentiral Bert Fields. A obe strani sta se zdaj očitno odločili, da je za vse bolje, če vsi ostanejo lepo tiho ...