Kot poroča portal The Cut, trenutno živita skupaj v Austinu. Za njune sledilce na Twitterju naj novica ne bi bila povsem presenetljiva, saj že zadnjih nekaj mesecev nenehno tvitata druga drugi.

Umetnica Grimes in žvižgačica Chelsea Manning. Foto: AP
Umetnica Grimes in žvižgačica Chelsea Manning. Foto: AP

Novica sledi odmevnemu pogovoru Grimes za Vanity Fair, kjer je razkrila, da sta s podjetnikom in izumiteljem Elonom Muskom dobila drugega otroka – hčerko, ki sta jo poimenovala Exa Dark Sideræl, na kratko Y. Hčerka se je rodila decembra, le nekaj mesecev po tem, ko sta se kanadska pevka, katere rojstno ime je Claire Boucher, in Musk po treh letih zveze razšla. Donosila jo je nadomestna mama.

"Najina zveza z Elonom je zelo fluidna"
“Verjetno bi ga označila za mojega fanta, ampak v resnici je najina zveza zelo fluidna. Živiva v ločenih hišah. Sva najboljša prijatelja. Stalno se videvava. Imava pa tudi vsak svoje življenje in ne pričakujem, da bodo drugi ljudje to razumeli,"
je o njunem fluidnem odnosu pojasnila za Vanity Fair. “Še nikdar nama ni šlo bolje. Samo svobodna morava biti."

Sorodna novica Musk in Grimes sta se po treh letih zveze "delno razšla"

Ob njej imata še sina z imenom X AE A-Xii, na kratko X. Prvi mož Tesle ima iz prvega zakona z Justine Wilson sicer še pet sinov.

Chelsea Manning, ki je v Iraku služila kot vojaški obveščevalec Bradley Manning, je bila leta 2013 obsojena na 35 let vojaškega zapora, ker je WikiLeaksu leta 2010 predala ogromno dokumentov od Pentagona o iraški in afganistanski vojni ter diplomatskih depeš State Departmenta. Nekdanji predsednik Barack Obama jo je, preden je končal drugi mandat, leta 2017 pomilostil.

Zatem so jo leta 2019 vnovič poslali v zapor v Virginiji, ker ni hotela pričati pred veliko poroto, ki je preiskovala WikiLeaks. To se ni zgodilo, ampak se je po njenem poskusu samomora prej razpustila velika porota in razloga za nadaljevanje njenega priprtja več ni bilo. Po enem letu so jo poslali na prostost.