Richard Simmons je bil velik promotor telesne vzgoje in zdravega življenjskega sloga. Foto: AP
Richard Simmons je bil velik promotor telesne vzgoje in zdravega življenjskega sloga. Foto: AP

Simmons se je še v petek na družbenih omrežjih zahvalil svojim sledilcem za vsa rojstnodnevna voščila. "Še nikdar v življenju nisem prejel toliko voščil!" je zapisal na omrežju X. "Sedim tu in odgovarjam na e-pisma. Imejte nadvse krasen preostanek petka!"

Simmonsovo smrt je potrdil njegov predstavnik za javnost, potem ko je njegova hišna pomočnica našla komika mrtvega. Ob tem je dodal, da vse kaže, da je Simmons umrl naravne smrti, poroča ABC News.

Foto: AP
Foto: AP

Simmons, rojen v New Orleansu kot Milton Teagle Simmons, je s svojimi vadbenimi videi v kričečih opravah neonskih barv zares ujel duh 80. let.

Odprl je tudi več telovadnic, oglaševal je serijo izdelkov in se dodobra uveljavil kot televizijska in radijska osebnost in eden najbolj prepoznavnih obrazov fitnesa in zdravega življenjskega sloga v ZDA.

Simmons se je ukvarjal tudi s političnim aktivizmom in je bil angažiran za promocijo telesne vzgoje v javnih šolah.

V zadnjem desetletju se je bolj ali manj umaknil iz javnosti, marca pa je razkril, da se bojuje s kožnim rakom. "Umiram. Resnica je, da vsi umiramo. Vsak dan, ko živimo, smo bližje smrti," je zapisal takrat. Pozneje je pojasnil, da ne umira zares in da je skušal z zapisom zgolj ozavestiti ljudi, naj sprejmejo življenje.