40-letni upokojeni smučar in 28-letna tekmovalka v teku z ovirami sta v zvezi zadnja tri leta, čez približno pol leta pa se jima bo pridružil še otrok, je zdaj razkril Lund Svindal ob fotografiji ultrazvoka, na kateri je videti dojenčkovo rokico. "Komaj čakam, da dam temu malčku petko enkrat okoli septembra. In Amalie Iuel je absolutno osupljiva," je še dopisal ob fotografiji.

Sočasno je isto fotografijo na svojem profilu objavila tudi norveška rekorderka v teku na 400 metrov z ovirami in pripisala: "Dojenček prihaja ... Tole poletje bo očitno malo drugačno kot sicer. Vzela si bom premor od tekmovanja, a se v ovalno pisarno vrnem jeseni. Ampak prej ... zelo se veselim, da bom končno spoznala tega malčka."

Temnolasa atletinja je bila sicer rojena na Danskem, srednjo šolo je obiskovala v Bangkoku, nato je nekaj časa živela v Dubaju, študirala pa v Los Angelesu, preden se je vrnila na Norveško.

Norveški smučarski as je kar nekaj časa iskal pravo – dolgo je bil v zvezi s smučarsko kolegico, Američanko Julio Mancuso, pozneje pa so ga videvali v družbi norveške manekenke Gitte Lill Paulsen.